Плов з яловичини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Плов - страва, яке вже давно і міцно увійшло в щоденне меню багатьох сімей. Це не складно, дуже ситно і неймовірно смачно. Якщо у вас в скарбничці ще немає класного варіанти плову, запам'ятовуйте цей!
Хочу запропонувати вам на замітку дуже класний рецепт, в якому я детально розповім, як приготувати плов з яловичини по-узбецьки. Найкраще використовувати для нього казан, але якщо його на вашій кухні немає, то вибирайте посуд з товстим дном, каструлю або сотейник, наприклад. Спеції можна купити готовим набором для плову або зібрати самостійно, орієнтуючись на власні переваги.
- Яловичина - 800 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Мал - 700 грам
- Сіль і спеції - За смаком (перець, лавровий лист, часник, паприка і т.Д.)
1. Наш апетитний набір інгредієнтів. М'ясо вимийте, обсушити, наріжте невеликими кубиками. Очистіть, подрібніть моркву і цибулю. Головку часнику як слід вимийте.
2. У казані або іншому посуді розігрійте рослинне масло і викладіть м'ясо. Обсмажте до утворення скоринки.
3. Додайте цибулю і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
4. Слідом викладіть моркву і спеції. Обсмажуйте 3-4 хвилини на середньому вогні.
5. Влийте 1.5 склянки гарячої води, посоліть за смаком і залиште гаситися на 45-55 хвилин.
6. Мал промийте кілька разів і обсушити.
7. Викладіть рис до м'яса. Розрівняйте, додайте воду (близько 4 склянок, щоб вода покривала рис на палець). Утопите в рисі часник.
8. Залиште нудитися на повільному вогні до готовності.
9. Готовий плов потримайте під кришкою ще 15-20 хвилин, після акуратно перемішайте і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!