Плов по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готують, напевно, в кожній другій родині. А чому б і ні? смачно, ситно і нескладно. Хочу показати вам свій варіант, як приготувати плов по-узбецьки. Можливо, він буде вам до душі:)
Плов не дарма настільки популярний. Поєднання овочів, м'яса і рису - це неймовірно вдала ідея! Традиційно його готують в казані, але підійде і будь-яка інша посуд з товстим дном або мультиварка, наприклад. Що стосується спецій, то ви можете використовувати готові набори приправ для плову або обійтися мінімумом. Часник обов'язково додавайте цілком, його аромат - невід'ємна складова блюда.
- Рослинна олія - 110 мілілітрів
- Цибулина - 2 штуки (великі)
- Морква - 2-3 штук
- М'ясо - 600-700 грам (яловичина або телятина)
- Голівка часнику - 1 штука
- Мал - 2 склянки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, koriandr, Зіра і TD)
1. Цибулю очистіть і подрібніть.
2. Викладіть в казан (або будь-яку іншу посуд) з розігрітим рослинним маслом і обсмажте до прозорості.
3. Поки обсмажується цибуля, вимийте і висушіть м'ясо. Наріжте його середніми шматочками.
4. Додайте м'ясо до цибулі і смажте на середньому вогні, помішуючи.
5. Моркву очистіть і наріжте брусочками або середніми кубиками.
6. Минуло хвилин 10 з моменту закладки м'яса.
7. Можна додати моркву і смажити ще хвилин 7-10.
8. Додайте сіль, перець, koriandr, IRU. Влийте воду (близько 4 склянок в даному випадку, але кількість залежить від розміру посуду).
9. Вимийте часник, акуратно зріжте край.
10. Викладіть часник до м'яса з овочами, накрийте кришкою і на повільному вогні тушкуйте близько години.
11. Після можна додати промитий рис, влити воду (щоб вона покрила рис). За смаком при необхідності додайте ще солі. Томіть близько півгодини.
12. Готовий плов зніміть з вогню і залиште під кришкою ще хвилин на 20-25. Після акуратно перемішайте.
13. Плов по-узбецьки можна подавати до столу. Смачного!