Рецепт Плов по-узбецьки фото

Плов по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Ця страва готують, напевно, в кожній другій родині. А чому б і ні? смачно, ситно і нескладно. Хочу показати вам свій варіант, як приготувати плов по-узбецьки. Можливо, він буде вам до душі:)

Плов не дарма настільки популярний. Поєднання овочів, м'яса і рису - це неймовірно вдала ідея! Традиційно його готують в казані, але підійде і будь-яка інша посуд з товстим дном або мультиварка, наприклад. Що стосується спецій, то ви можете використовувати готові набори приправ для плову або обійтися мінімумом. Часник обов'язково додавайте цілком, його аромат - невід'ємна складова блюда.

  • Рослинна олія - 110 мілілітрів
  • Цибулина - 2 штуки (великі)
  • Морква - 2-3 штук
  • М'ясо - 600-700 грам (яловичина або телятина)
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Мал - 2 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, koriandr, Зіра і TD)
плов по-узбецьки - фото крок 1
1. Цибулю очистіть і подрібніть.
плов по-узбецьки - фото крок 2
2. Викладіть в казан (або будь-яку іншу посуд) з розігрітим рослинним маслом і обсмажте до прозорості.
плов по-узбецьки - фото крок 3
3. Поки обсмажується цибуля, вимийте і висушіть м'ясо. Наріжте його середніми шматочками.
плов по-узбецьки - фото крок 4
4. Додайте м'ясо до цибулі і смажте на середньому вогні, помішуючи.
плов по-узбецьки - фото крок 5
5. Моркву очистіть і наріжте брусочками або середніми кубиками.
плов по-узбецьки - фото крок 6
6. Минуло хвилин 10 з моменту закладки м'яса.
плов по-узбецьки - фото крок 7
7. Можна додати моркву і смажити ще хвилин 7-10.
плов по-узбецьки - фото крок 8
8. Додайте сіль, перець, koriandr, IRU. Влийте воду (близько 4 склянок в даному випадку, але кількість залежить від розміру посуду).
плов по-узбецьки - фото крок 9
9. Вимийте часник, акуратно зріжте край.
плов по-узбецьки - фото крок 10
10. Викладіть часник до м'яса з овочами, накрийте кришкою і на повільному вогні тушкуйте близько години.
плов по-узбецьки - фото крок 11
11. Після можна додати промитий рис, влити воду (щоб вона покрила рис). За смаком при необхідності додайте ще солі. Томіть близько півгодини.
плов по-узбецьки - фото крок 12
12. Готовий плов зніміть з вогню і залиште під кришкою ще хвилин на 20-25. Після акуратно перемішайте.
плов по-узбецьки - фото крок 13
13. Плов по-узбецьки можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти