Шашлик з баранини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Кожен робить шашлик по-своєму. Я використовую цей рецепт справжнього узбецького шашлику, який дуже подобається моїм друзям. Сподіваюся, сподобається і вам. Спробуйте.
Баранину по-узбецьки готую так. Спочатку ріжу цибулю, відвалів в нього сік лимона і перемішую. Викладаю в посуд для маринування цибулю і м'ясо шарами, починаючи з лука. Кожен шар присипають невеликою кількістю зіри. Коли все буде укладено, закриваю і залишаю маринуватися на кілька годин. Потім змащую м'ясо рослинним маслом, солю, перчу і смажу до готовності. Подавати можна зі свіжими овочами та соусом до шашлику. Смачного!
- Цибуля - 800 грам
- Баранина на кісточці - 1, 5 кілограма
- Зіра - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Лук поріжте півкільцями і складіть в миску.
Видавіть в цибулю лимонний сік і перемішайте.
В посуду, де буде маринуватися м'ясо, викладіть шар цибулі і присипте його парою пучок зіри.
Потім викладіть м'ясо, накрийте цибулею і зверху пару пучок зіри.
Повторіть шари, поки не закінчиться цибулю і м'ясо. Закрийте кришкою і залиште маринуватися на 5 годин.
У мене м'ясо на кісточці, тому смажу на решітці.
М'ясо, викладене на решітку потрібно змастити рослинним маслом, трохи посолити і поперчити. Обсмажуйте на мангалі до готовності і подавайте на стіл.