Шурпа по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно до нашого міста приїжджала делегація з Узбекистану, і після святкового концерту нас пригощали узбецькими стравами. Ось одне з них - шурпа узбецькою. Рецепт - практично автентика.
Шурпа по-узбецьки виходить наваристою, густий і ароматною. З баранини завжди виходять дуже ароматні і смачні страви, і це - не виняток. Шурпа по-узбецьки, як втім і будь-яка інша шурпа - це і суп і друге в одній особі. Незвичайно смачно. Я, повторюся, вперше спробувала це блюдо у виконанні професійного узбецького кухаря - мені настільки сподобалося, що я змусила його розповісти мені, як зробити шурпу по-узбецьки будинку. Тепер ось ділюся рецептом з вами. Готуйте на здоров'я!
- Баранина на кісточці - 500 грам
- Горох - 150 грам
- Помідори - 200 грам
- Картопля - 400 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 50 грам
- Базилік - 20 грам
В казані варимо баранину на кісточці близько 30 хвилин.
Коли м'ясо практично звариться додаємо крупно нарізану на брусочки морква (якщо є ріпа і горох нут, можна теж додати. Шурпа стає ще смачніше і насиченішим, тільки горох повинен бути заздалегідь замочений).
Для під смаження нарізати баранячий жир кубиками (ріжу дрібно), цибуля півкільцями, помідори великими долькамі.На прогріту сковорідку наливаємо 1 ст. Ложку раст. Масла, кладемо шматочками жир і чекаємо коли він розтопиться і трохи зарум'яниться. Додаємо цибулю.
Коли цибуля прийме бажаний золотистий колір, додаємо роздавлений часник і помідори.
Довести зажарку до стану кашки, щоб вона не пригоріла.
Довести зажарку до стану кашки, щоб вона не пригоріла.
Пересмажувати не треба.
Поки м'ясо, морква, горох) варяться, очищаємо картоплю, режим його на 4 часті.Еслі в бульйоні все зварилася до м'якого стану кидаємо картоплю і варимо його до напівготовності.
Додаємо нашу готову зажарку. Шурпа набуває дуже ароматний і красивий вид.
Нарізаємо зелень, кладемо в шурпу і на повільному вогні доводимо її до повної готовності.
Коли шурпа буде готова дайте їй трохи постояти під кришкою хвилин 15-20.
От і все! Смачного!
Коли шурпа буде готова дайте їй трохи постояти під кришкою хвилин 15-20.
От і все! Смачного!