Рецепт Шурпа по-узбецьки фото

Шурпа по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Нещодавно до нашого міста приїжджала делегація з Узбекистану, і після святкового концерту нас пригощали узбецькими стравами. Ось одне з них - шурпа узбецькою. Рецепт - практично автентика.

Шурпа по-узбецьки виходить наваристою, густий і ароматною. З баранини завжди виходять дуже ароматні і смачні страви, і це - не виняток. Шурпа по-узбецьки, як втім і будь-яка інша шурпа - це і суп і друге в одній особі. Незвичайно смачно. Я, повторюся, вперше спробувала це блюдо у виконанні професійного узбецького кухаря - мені настільки сподобалося, що я змусила його розповісти мені, як зробити шурпу по-узбецьки будинку. Тепер ось ділюся рецептом з вами. Готуйте на здоров'я!

  • Баранина на кісточці - 500 грам
  • Горох - 150 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Морква - 200 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Часник - 50 грам
  • Базилік - 20 грам
шурпа по-узбецьки - фото крок 1
В казані варимо баранину на кісточці близько 30 хвилин.
шурпа по-узбецьки - фото крок 2
Коли м'ясо практично звариться додаємо крупно нарізану на брусочки морква (якщо є ріпа і горох нут, можна теж додати. Шурпа стає ще смачніше і насиченішим, тільки горох повинен бути заздалегідь замочений).
шурпа по-узбецьки - фото крок 3
Для під смаження нарізати баранячий жир кубиками (ріжу дрібно), цибуля півкільцями, помідори великими долькамі.На прогріту сковорідку наливаємо 1 ст. Ложку раст. Масла, кладемо шматочками жир і чекаємо коли він розтопиться і трохи зарум'яниться. Додаємо цибулю.
шурпа по-узбецьки - фото крок 4
Коли цибуля прийме бажаний золотистий колір, додаємо роздавлений часник і помідори.
Довести зажарку до стану кашки, щоб вона не пригоріла.
шурпа по-узбецьки - фото крок 5
Пересмажувати не треба.
шурпа по-узбецьки - фото крок 6
Поки м'ясо, морква, горох) варяться, очищаємо картоплю, режим його на 4 часті.Еслі в бульйоні все зварилася до м'якого стану кидаємо картоплю і варимо його до напівготовності.
шурпа по-узбецьки - фото крок 7
Додаємо нашу готову зажарку. Шурпа набуває дуже ароматний і красивий вид.
шурпа по-узбецьки - фото крок 8
Нарізаємо зелень, кладемо в шурпу і на повільному вогні доводимо її до повної готовності.
Коли шурпа буде готова дайте їй трохи постояти під кришкою хвилин 15-20.
От і все! Смачного!

Схожі рецепти