Аджапсандал з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Аджапсандал - кавказька версія овочевого рагу. З баклажанів, томатів, цибулі та солодкого перцю. Ну, і звичайно, щедрого пучка зелени. Виходить фантастично смачна страва!
Щоб спростити процес приготування, я використовую кетчуп. Так аджапсандал виходить яскравіше на смак. Якщо ви не любите гостре, то можна не додавати червоний перець чилі. Базилік можна взяти свіжий, так вийде ще смачніше.
- Баклажани - 500 грам
- Морква - 250 грам
- Перець болгарський - 250 грам
- Червоний перець чилі - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 125 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори - 350 грам
- Базилік - 5 грам
- Петрушка - 20 грам
- Braai - 10 грам
- Хміль-сунелі - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Koriandr - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
Підготуйте продукти, які вказані в рецепті.
Наріжте баклажан великими скибочками, Залиште сіль і 30 хвилин. Потім промийте в холодній воді і відіжміть.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте баклажани з рослинним маслом 15 хвилин. Потім перекладіть в миску.
Болгарський перець наріжте смужками, потім обсмажуйте під кришкою 10-12 хвилин.
Лук наріжте кубиками, обсмажуйте 3 хвилини, потім додайте моркву і смажте овочі ще пару хвилин.
Помідори натріть на крупній тертці, перекладіть в каструлю, додайте кетчуп і подрібнений перець чилі. Доведіть суміш до кипіння.
Додайте обсмажені овочі і спеції. Гасіть під кришкою на повільному вогні, поки не випарується зайва рідина.
В кінці додайте крупно посіченою зеленню, часник і сіль за смаком. Перемішайте і зніміть з вогню.
Ось і готовий аджапсандал з кетчупом, приємного вам апетиту!