Рецепт Аджапсандал з кетчупом фото

Аджапсандал з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Баклажан, Болгарський перець
Пісні страви
На вечерю
Гарячі страви

Аджапсандал - кавказька версія овочевого рагу. З баклажанів, томатів, цибулі та солодкого перцю. Ну, і звичайно, щедрого пучка зелени. Виходить фантастично смачна страва!

Щоб спростити процес приготування, я використовую кетчуп. Так аджапсандал виходить яскравіше на смак. Якщо ви не любите гостре, то можна не додавати червоний перець чилі. Базилік можна взяти свіжий, так вийде ще смачніше.

  • Баклажани - 500 грам
  • Морква - 250 грам
  • Перець болгарський - 250 грам
  • Червоний перець чилі - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 125 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Помідори - 350 грам
  • Базилік - 5 грам
  • Петрушка - 20 грам
  • Braai - 10 грам
  • Хміль-сунелі - 1/4 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Koriandr - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
  • Кетчуп - 3 Ст. Ложки
аджапсандал з кетчупом - фото крок 1
Підготуйте продукти, які вказані в рецепті.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 2
Наріжте баклажан великими скибочками, Залиште сіль і 30 хвилин. Потім промийте в холодній воді і відіжміть.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 3
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте баклажани з рослинним маслом 15 хвилин. Потім перекладіть в миску.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 4
Болгарський перець наріжте смужками, потім обсмажуйте під кришкою 10-12 хвилин.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 5
Лук наріжте кубиками, обсмажуйте 3 хвилини, потім додайте моркву і смажте овочі ще пару хвилин.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 6
Помідори натріть на крупній тертці, перекладіть в каструлю, додайте кетчуп і подрібнений перець чилі. Доведіть суміш до кипіння.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 7
Додайте обсмажені овочі і спеції. Гасіть під кришкою на повільному вогні, поки не випарується зайва рідина.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 8
В кінці додайте крупно посіченою зеленню, часник і сіль за смаком. Перемішайте і зніміть з вогню.
аджапсандал з кетчупом - фото крок 9
Ось і готовий аджапсандал з кетчупом, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти