Рецепт Шашлик з печінки на сковороді фото

Шашлик з печінки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Птах , Курка , Куряча печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо немає можливості приготувати шашлик на вугіллі - приготуйте шашлик на сковороді. А шашлик з печінки обійдеться дешевше, до того ж - він смачний, соковитий і корисний.

Опис приготування:

Просто посмажити печінку - це так нудно і банально. Пропоную скористатися рецептом приготування шашликів з печінки на сковороді і приготувати смачне і корисне, нове для вас блюдо. Шашлик можна готувати з будь-якої печінки свинячий, яловичої, баранячі. У нашій країні найбільш часто готують курячу печінку, тому даю рецепт приготування шашлику саме з неї. Готувати курячу печінку довго не можна - вона стане жорсткою. Тому, якщо ви ще недосвідчений кулінар, перевіряйте печінку на готовність. Якщо при протикає печінки виділяється кров - значить печінку ще сира. Подавати шашлик з печінки можна зі свіжими овочами та зеленню, і не забудьте подати смачний соус. Сподіваюся, що рецепт приготування шашлику з печінки з фото вам зрозумілий і блюдо у вас вийде смачним. Хай щастить!

  • Куряча печінка - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Сало - 100 грам
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Йогурт натуральний - 100 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Спеції сухі - 1-2 Щепоток (можна взяти спеції для м'яса, або ваші улюблені сухі трави)
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 1
Курячу печінку ретельно миємо, вирізаємо жовч і, якщо печінка велика, розрізаємо навпіл.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 2
Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями, товщиною приблизно 3-4 мм.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 3
Складаємо печінку в глибокий посуд, додаємо до неї цибулю. Посипаємо сіллю, перцем і улюбленими спеціями. Перемішуємо.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 4
Змішуємо майонез в йогуртом і заливаємо цією сумішшю печінку з цибулею. Перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1.5-2 годину.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 5
Сало нарізаємо невеликими кубиками. Можна взяти або свіже сало, або копчене - по бажанню.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 6
Дерев'яні шпажки краще замочити у воді хвилин на 15. Потім на них нанизуємо по черзі сало, печінку і цибулю.
шашлик з печінки на сковороді - фото крок 7
Смажимо шашлик на розігрітій олії. Спочатку смажимо на сильному вогні - нехай на печінці утворюється корочка, потім вогонь зменшуємо і смажимо далі, постійно повертаючи шпажки. Хв 5 до кінця готування додаємо на сковороду грам 100 води і накриваємо кришкою - нехай печінку злегка пропарити.

Схожі рецепти