Шашлик з печінки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і ароматний шашличок з печінки можна приготувати у власній духовці будинку. Для цього зовсім не обов'язково виїжджати на природу. Ви можете пригостити компанію друзів цим чудовим блюдом.
Шашлики можна готувати не тільки з м'яса, але і з субпродуктів. І для цього не обов'язково використовувати вуличний гриль, можна обійтися звичайною духовкою з цією функцією. Щоб печінка не пересохла, просто загорніть її в скибочки бекону. Дізнатися, як приготувати шашлик з печінки в духовці, ви можете на цьому сайті.
- Бекон - 200 грам
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Яловича печінка - 700 грам
- Суміш хмелі-сунелі - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Яловичу або свинячу печінку вимийте, обсушити і зачистити від плівок і прожилок. Потім розріжте печінку на шматочки розміром з грецької горіх, щоб їх було зручно нанизувати на шпажки.
Перекладіть шматочки печінки в мисочку. Додайте хмелі-сунелі, мелений чорний перець і сіль. Ретельно все перемішайте і залиште печінку маринуватися на півгодини в холодильнику.
Тим часом наріжте шматок бекону тонкі й довгі слайси. Викладіть їх на обробну дошку, поперчіть і посоліть з обох сторін.
Дістаньте з холодильника печінку, оберніть кожен шматочок в смужку бекону.
Утворені рулетики з печінки і бекону нанизуйте на довгі дерев'яні шпажки. У вас повинні вийти невеликі за розміром шашлички.
Викладіть шашлички на решітку і розігрійте духовку. Обсмажуйте блюдо на грилі близько п'ятнадцяти хвилин, поки бекон не покриється рум'яною хрусткою скоринкою. Подавайте блюдо гарячим.