Картопля під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи знайдеться людина, яка не чула про знамениту оселедець під шубою. Але картопля? .. І все-таки я впевнена, що рецепт приготування картоплі під шубою напевно вам сподобається! спробуємо? :)
До оселедця під шубою це блюдо, звичайно, не має ніякого відношення, але від цього воно зовсім не стає менш смачним. Чоловіки від нього в захваті: тут і картопелька засмажена до рум'яного хрускоту, і ароматний бекон, і апетитна сирна скоринка - під чарочку холодної домашньої настоянки, це просто фантастика! :)
Дівчат хочу чесно попередити - рецепт картоплі під шубою не для тих, хто прагне скинути зайву вагу, оскільки калорій в цій страві дуже багато. Однак якщо ви не страждаєте "надлишком фігури" - сміливо готуйте і їжте собі в задоволення! :)
- Картопля - 1 кілограм
- Бекон - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 200 грам
- Крем - 1 Склянка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Інші спеції - За смаком (наприклад, пряні трави - кріп, петрушка, чебрець і т.Д.)

Картопля вимити, почистити і нарізати на кружечки товщиною приблизно 0, 5 см.

Часник подрібнити ножем.

Скласти картоплю в каструлю або миску, влити олію.

Додати сіль, часник і спеції, перемішати.

Викласти в форму і запікати в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.

Цибулю дрібно нарізати.

Бекон порізати невеликими скибочками.

Сир натерти на крупній тертці.

Викласти в миску бекон, цибуля, сир і сметану, ретельно перемішати. Це, власне, і буде "шуба" для нашої картоплі.

Дістанемо її з духовки - картопля повинна виглядати приблизно так.

Поверх картоплі розподілити "шубу" і поставити в духовку ще на 15-20 хвилин.

Готову страву порізати на порційні шматки, прикрасити подрібненою зеленню кропу і подати на стіл!