Картопля під шубою в духовці зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо як на кожен день, так і на святковий стіл хочу запропонувати вам на замітку. Не складно, ситно і завжди апетитно. Якщо ви як раз шукайте такий рецепт, то зверніть увагу на цей.
Перед вами простий і класний спосіб, як приготувати картоплю під шубою в духовці зі свининою. Таке блюдо є в кулінарній скарбничці багатьох господинь, але я хочу поділитися своїм варіантом. Попередня варіння картоплі скорочує час запікання, а відварити її можна і заздалегідь. Так що мій рецепт точно сподобається зайнятим господаркам.
- Свинина - 400 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 100 грам
- Сіль і перець - 1 За смаком
1. Насамперед очистіть картопля. Викладіть його в каструлю, посоліть і відваріть протягом хвилин 15 (час вказано для великої картоплі). Після злийте воду і остудіть.
2. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте порційними шматочками. Відбийте трохи. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати улюблені спеції.
3. На дно жароміцної форми викладіть нарізану цибулю.
4. Зверху - свинину.
5. Остиглий картопля наріжте кружальцями.
6. І викладіть у форму. Увімкніть духовку, хай та розігрівається до 200 градусів.
7. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
8. Всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
9. Тонкою цівкою вливайте молоко, не перестаючи помішувати.
10. Прогрійте соус, після чого зніміть його з вогню.
11. Натріть на тертці сир. Приблизно половину викладіть в соус і перемішайте.
12. Викладіть "шубу" на картоплю. Розрівняйте, щоб вона повністю все покрила.
13. Сиром, що залишився присипте блюдо зверху.
14. Надішліть в духовку.
15. Запікайте хвилин 25 до рум'яної скоринки.
Смачного!
Смачного!