Курка під шубою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжну запіканку з курки під шубою з картоплі можна подати як на сімейну вечерю, так і гостям. Блюдо готується досить швидко і просто. Спробуйте, не пошкодуєте!
У форму для запікання треба шарами викласти підготовлені інгредієнти і відправити запікатися в духовку. Готову курку під шубою вийміть з духовки і дайте «відпочити» 15 хвилин. На стіл подавайте теплою. Смачного!
- Куряче філе - 350 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Суміш хмелі-сунелі - 1 щіпка
- Сир - 250 грам
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 300 мілілітрів
Філе курки поріжте дрібними шматками.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть туди шматочки філе і посипте сумішшю хмелі-сунелі і перцем.
Цибуля поріжте півкільцями і викладіть на м'ясо.
Картопля поріжте тонкими кружальцями.
Розкладіть гуртки картоплі на курку з цибулею у вигляді черепиці.
Потріть сир і половину змішайте з вершками. Додайте в суміш спеції за смаком, сіль і видавлений часник.
Полийте цією заливкою перший шар картоплі і викладіть другий шар.
Полийте картопля залишилася заливкою і посипте другою половиною тертого сиру. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте запіканку на 35 хвилин до появи золотистої скоринки.