Фарш під шубою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ситний обід або вечерю, якого вистачить на всю сім'ю, навіть якщо захочеться добавки! Готується запіканка з простого набору інгредієнтів, який можливо і зараз є у вас в холодильнику.
Фарш для рецепта я рекомендую брати свинячий або свинячо-яловичий. З курячим вийде більш сухо і менш ситно. Моцареллу для запікання можете замінити будь-яким твердим сиром. У картопляну масу, при бажанні, додайте будь-яку зелень або ще один овоч - трохи гарбуза або кабачка. А я розповім детально, як приготувати фарш під шубою в духовці.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Картопля - 8 штук (середнього розміру)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Моцарелла для запікання - 150 грам (або твердий сир)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте всі основні інгредієнти. Картоплю і цибулю почистіть, помийте.
Цибулю дрібно наріжте. Фарш змішайте з цибулею, молоком і манкою. Додати сіль за смаком. Добре вимісити і поставте в сторону, приготуйте картопляний шар.
Картопля натріть на крупній тертці. Додайте яйця, борошно. Перемішайте і посоліть за смаком.
Форму для запікання (30х20 см або діаметром 26 см) змастіть рослинною олією. Першим шаром рівномірно викладіть фарш.
Другим шаром розподіліть картопля. Поставте запікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Сир натріть на крупній тертці. Після закінчення часу дістаньте запіканку, посипте сиром і поставте ще на 10 хвилин в духовку. Якщо є режим "гриль", то в кінці три хвилини можна запекти сир під грилем при температурі 220 градусів.
Фарш під шубою готовий! Смачного!