Банан «під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Такий десерт універсальний, простий в приготуванні і дуже смачний. Кількість продуктів по необхідності або бажанням можна збільшити або скоротити. Розповім, як приготувати банан під шубою.
Солодкість цього десерту можна регулювати за смаком. Як «шуби» використовував сир (можна домашній). Мені дуже подобається поєднання ніжного сиру, солодкого банана і терпкого, трохи гіркуватого шоколаду. Десерт можна прикрасити будь-якими горіхами, а можна і зовсім обійтися без них.
- Банан - 3 штуки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сир - 300 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
1. У миску кладу сир. Я не перетирав його, але при бажанні можна, тоді консистенція десерту буде більш однорідною і легкої. Додаю до смаку цукровий пісок (у мене 2 столові ложки).
2. У перетертий з цукром сир додаю 1 столову ложку м'якого вершкового масла.
3. Ретельно перемішую масу, вона виходить однорідною і гладкою.
4. У сотейник кладу вершкове масло і сметану, а також додаю какао, перемішую.
5. Відправляю сотейник на плиту, готую на слабкому вогні, повинна вийти густа глазур.
6. Очищаю банани від шкірки, викладаю їх на блюдо.
7. Змащую банани на тарілці сирною масою.
8. Що вийшла шоколадною глазур'ю поливаю сир і банани, очищаю горіхи, нарізаю їх великими шматочками, посипаю ними десерт. Відправляю його на 1-2 години в холодильник.
9. Готовий охолоджений десерт перед подачею нарізаю шматочками, смачного!