Рецепт Болгарський перець з овочами фото

Болгарський перець з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Корисний обід, Новий рік
Гарячі страви, Фаршировані

Пропоную вам дізнатися, як приготувати болгарський перець з овочами, і в вашому літньому меню з'явиться ще одне смачне і корисне блюдо!

Ця страва особливо порадує вегетаріанців, а м'ясоїди воно стане в нагоді в пісні дні або в якості легкого гарніру - наприклад, до курки. Подавати його можна і гарячим, і холодним - мені подобається перший варіант, а чоловікові другий, але ми не сваримося - кожен їсть перець так, як йому завгодно; ).

Інгредієнти прості і в сезон недорогі, а для тих, хто літо проводить на дачі, біля власного городу, так і взагалі наідоступнейшіе. При цьому ви завжди можете змінити смак страви, використовуючи різні спеції і приправи - наприклад, такі перці з каррі зовсім не те, що з хмелі-сунелі або прованськими травами. Причому смачно виходить і в тому, і в іншому, і в третьому випадку! :)

Ледь не забула - рецепт приготування болгарського перцю з овочами дуже навіть підходить для тих, хто не проти скинути пару зайвих кілограмів; ).

  • Перець болгарський - 10-12 штук
  • Баклажани - 2-3 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Помідори - 8-10 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Зелень петрушки і кропу - За смаком
  • Масло рослинне - 0, 3 склянки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 1, 5 склянки
болгарський перець з овочами - фото крок 1
Цибулю і моркву почистити. Цибулю дрібно нарізати, морква - натерти на терці.
болгарський перець з овочами - фото крок 2
Спасерувати цибулю і моркву в невеликій кількості масла до золотистого кольору.
болгарський перець з овочами - фото крок 3
Баклажани вимити, очистити від шкірки (по бажанню, я це роблю не завжди) і нарізати невеликими кубиками.
болгарський перець з овочами - фото крок 4
Якщо боїтеся, що баклажани будуть гірчити - залийте солоною водою хвилин на 15, а потім злегка відіжміть.
Після цього баклажани треба обсмажити на добре розігрітій сковороді, поступово підливаючи масло, до рум'яного кольору.
болгарський перець з овочами - фото крок 5
Помідори вимити, якщо дуже соковиті - видалити більшу частину соку і насіння. Нарізати невеликими кубиками.
болгарський перець з овочами - фото крок 6
Додати до обсмаженою баклажанів цибуля, морква і помідори. Посолити, перемішати і тушкувати до практично повного википання рідини.
Знімаємо з плити і даємо охолонути.
болгарський перець з овочами - фото крок 7
Перці вимити, видалити плодоніжки і насіння.
болгарський перець з овочами - фото крок 8
Нафарширувати перці овочевою сумішшю і скласти в каструлю. Залити підсоленою водою, кинути лаврушку і викласти зверху помідорову м'якоть (ви її виймали, пам'ятайте? ;)).
болгарський перець з овочами - фото крок 9
Включити плиту і готувати перці на повільному вогні під закритою кришкою 20-25 хвилин. А тим часом подрібнити зелень і часник.
болгарський перець з овочами - фото крок 10
Перевірити готовність виделкою - якщо перці протикаються легко, то висипати в каструлю зелень з часником, додати спеції, досолить, якщо потрібно, і через 2-3 хвилини вимкнути вогонь.
Подавати ароматні перці з овочами неодмінно зі свіжою сметаною!

Схожі рецепти