Сметанне суфле
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім простий класичний рецепт сметанного суфле, яке легко готується. Такий десерт відмінно підійде для сніданку і полудня, а також стане улюбленим ласощами для дітей.
Я готувала суфле ввечері і залишала його на ніч в холодильнику. Вранці переклала на блюдо і потішила свою дитину. Суфле вийшло ніжним і дуже смачним! Спробуйте його приготувати саме за цим рецептом і залишитеся задоволеними.
- Крем - 1 кілограм
- Желатин - 30 грам
- Сироп фруктовий - За смаком
- Цукор - 1 склянок
- Какао - 2 Ст. Ложки
1. Замочіть желатин і залиште його набухати хвилин на двадцять. Зверніть увагу, що вода повинна бути тільки теплою!
2. Потім змішайте сметану з цукром, після чого можна ввести в масу набряклий желатин. Ретельно все розмішайте.
3. Я робила суфле різнобарвним. Для цього розділіть масу на дві частини. В одну частину додайте варення (сироп). Я додавала вишневе і доповнювала соком лимона. Суфле перетворилося в прекрасний рожевий колір. У світлу частину можна додати корицю і какао.
4. Таке суфле готується в спеціальній формі, яку ви можете вибрати самі. Можна робити суфле шарами. Для цього слід по черзі заливати масу і заморожувати її. У мене вийшло дві частини, одну з яких я заморозила (15 хвилин в морозилці досить), після чого додала другу і поставила в холод (за типом желе). Залиште суфле в холодильнику години на три або навіть до ранку.
5. Низ суфле можна зробити з шоколаду, а верх посипати какао або також тертим шоколадом. Прикрасити суфле можна фруктами, полити сиропом, karamelyyu, шоколадом або згущеним молоком.