Рецепт Желе сметанне «Зебра» фото

Желе сметанне «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Фуршет
Десерти , Желе
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Желе сметанне"Зебра" - це смачне і гарне смугасте частування, яке виглядає вкрай апетитно і привабливо. Смуги нашої зебри -разноцветние, тому десерт виходить веселим.

Опис приготування:

Приготувати желе сметанне"Зебра" досить просто, але як і будь-який частування подібного роду, воно вимагає часу і терпіння. Все повинно гарненько встигнути застигнути і зберегти форму. Шари краще витримувати на балконі в холодну погоду - це прискорить процес. Кожному шару потрібно не менше 20 хвилин, щоб встигнути схопитися і щоб наступний шар не змішався з попереднім.

Бажаю успіхів і приємного апетиту!

  • Пачка желе - 4 штуки
  • Харчовий желатин - 15 грам
  • Крем - 300 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
желе сметанне
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
желе сметанне
Змішуємо 15 гр желатину зі 100 мл молока і залишаємо на півгодини.
желе сметанне
Готуємо желе по інструкції.
желе сметанне
І відразу в посуд заливаємо перший шар і прибираємо або на балкон, або в холодильник.
желе сметанне
Займемося тепер молочним желе.
У набряклий желатин з молоком додаємо сметану і цукор, прогреваем на слабкому вогні, щоб желатин повністю розчинився.
желе сметанне
Даємо трохи охолонути, приблизно до 40 градусів.
желе сметанне
Потім на добре застиглий 1 шар фруктового желе акуратно ложкою викладаємо молочне желе. Даємо застигнути.
желе сметанне
Потім варимо ще одне желе.
желе сметанне
Таким чином чергуємо шари. Уже перед подачею на стіл проводимо ножем уздовж стінок і ставимо миску в гарячу воду на 1 хвилину, а потім перевертаємо готовий десерт.
желе сметанне
Нарізаємо і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти