Желе сметанне «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)
Желе сметанне "зебра" - це смачне і гарне смугасте частування, яке виглядає вкрай апетитно і привабливо. Смуги нашої зебри -разноцветние, тому десерт виходить веселим.
Приготувати желе сметанне "зебра" досить просто, але як і будь-який частування подібного роду, воно вимагає часу і терпіння. Все повинно гарненько встигнути застигнути і зберегти форму. Шари краще витримувати на балконі в холодну погоду - це прискорить процес. Кожному шару потрібно не менше 20 хвилин, щоб встигнути схопитися і щоб наступний шар не змішався з попереднім.
Бажаю успіхів і приємного апетиту!
- Пачка желе - 4 штуки
- Харчовий желатин - 15 грам
- Крем - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Змішуємо 15 гр желатину зі 100 мл молока і залишаємо на півгодини.
Готуємо желе по інструкції.
І відразу в посуд заливаємо перший шар і прибираємо або на балкон, або в холодильник.
Займемося тепер молочним желе.
У набряклий желатин з молоком додаємо сметану і цукор, прогреваем на слабкому вогні, щоб желатин повністю розчинився.
У набряклий желатин з молоком додаємо сметану і цукор, прогреваем на слабкому вогні, щоб желатин повністю розчинився.
Даємо трохи охолонути, приблизно до 40 градусів.
Потім на добре застиглий 1 шар фруктового желе акуратно ложкою викладаємо молочне желе. Даємо застигнути.
Потім варимо ще одне желе.
Таким чином чергуємо шари. Уже перед подачею на стіл проводимо ножем уздовж стінок і ставимо миску в гарячу воду на 1 хвилину, а потім перевертаємо готовий десерт.
Нарізаємо і подаємо. Смачного!