Рецепт Сметанне желе «смугасте» фото

Сметанне желе «смугасте»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Желатин , Вишня
Низькокалорійні
На вечерю , На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Напевно, нету десерту більш простого в приготуванні, ніж желе, тому розповім вам, як приготувати сметанне желе"Смугасте" , дуже красиве, смачне, ніжне, з чотирма шарами.

Опис приготування:

Приготувати таке листкове желе під силу кожній господині! Десерт виходить низькокалорійним, якщо ви берете вершки низької жирності для його приготування. Ви можете трохи поекспериментувати з кольором желе, додавши трохи чорниці або малини замість вишні. Раджу вам розливати таке желе в силіконові форми, так як його потім зручніше діставати перед подачею. В середньому для застигання кожного шару такого желе необхідно буде 20 хвилин.

  • Крем - 900 грам
  • Желатин - 50 грам
  • Вода - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Цукрова пудра - 20 грам
  • Вишня - 100 грам
  • Какао - 5 грам
  • Кава - 1 грам
  • Ванілін - За смаком
сметанне желе
1. Для початку залийте желатин холодною водою і на водяній бані доведіть його до температури 60 градусів.
сметанне желе
2. Тим часом вишню очистіть від кісточки, додайте до неї цукрову пудру і пару ложок води. Перебити ягоду в блендері і процідіть через сито. Додайте туди 1, 5 ст. Ложки розведеного желатину і перемішайте.
сметанне желе
3. Далі в сметану додайте цукор, залишився желатин і добре перемішайте. Поставте сметану на вогонь і доведіть до температури 60 градусів (на повільному вогні, постійно помішуючи). Вона повинна стати однорідною і рідшою.
сметанне желе
4. Далі розділіть сметану на три частини, в одну частину додайте кави, в другу - какао, в третю - ванільний цукор. Все добре розмішайте.
сметанне желе
5. Далі вилийте по черзі шари в форми, відправляючи кожен шар в холодильник до застигання. Коли останній шар застигне, желе готове до вживання. Щоб дістати желе, помістіть форми на 15-20 секунд в теплу воду. Смачного!

Схожі рецепти