Рецепт Сметанне желе з фруктами фото

Сметанне желе з фруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти
Низькокалорійні
На вечерю , На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сметанне желе з фруктами - оригінальний і красивий десерт. Фрукти для нього можна використовувати будь-які - соковиті груші, солодкі яблука, яскраві апельсини або банани. Желе виходить злегка кисленьким.

Опис приготування:

Мені подобається не зовсім звичний смак сметанного желе. Дуже смачним воно виходить, коли готується з солодкими фруктами яскравого кольору. Виходить красиво!

Як приготувати сметанне желе з фруктами?

1. Желатин розведіть в половині склянки охолодженої кип'яченої води, залиште на годину, щоб набряк. Через годину підігрійте (але не киплячі аргументів! ), помішуючи, до повного розчинення.

2. Сметану збийте з цукром міксером.

3. У збиту сметану додайте желатин. Ретельно перемішайте.

4. Підготуйте фрукти. Можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Свіжі фрукти промийте, очистіть і наріжте шматочками. У мене - банани. Я їх очищаю і ріжу кружечками.

5. Форму для желе змастіть маслом. На дно викладіть фрукти і залийте сметаною масою. Поставте в холодильник на кілька годин, поки желе не застигне.

Готове желе виберіть з форми і прикрасьте фруктами.

Смачного!

  • Крем - 500 грам
  • Банани - 2 штуки (або будь-які інші фрукти.)
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 0, 5 склянки
Мені подобається не зовсім звичний смак сметанного желе. Дуже смачним воно виходить, коли готується з солодкими фруктами яскравого кольору. Виходить красиво!

Як приготувати сметанне желе з фруктами?

1. Желатин розведіть в половині склянки охолодженої кип'яченої води, залиште на годину, щоб набряк. Через годину підігрійте (але не киплячі аргументів! ), помішуючи, до повного розчинення.

2. Сметану збийте з цукром міксером.

3. У збиту сметану додайте желатин. Ретельно перемішайте.

4. Підготуйте фрукти. Можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Свіжі фрукти промийте, очистіть і наріжте шматочками. У мене - банани. Я їх очищаю і ріжу кружечками.

5. Форму для желе змастіть маслом. На дно викладіть фрукти і залийте сметаною масою. Поставте в холодильник на кілька годин, поки желе не застигне.

Готове желе виберіть з форми і прикрасьте фруктами.

Смачного!

Схожі рецепти