Рецепт Бісквітне сметанне тістечко з помадкою фото

Бісквітне сметанне тістечко з помадкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Тістечко, Бісквіт

Простий рецепт приготування глазурованого тістечка з варенням

Поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо до стійкої піни.

Розтираємо жовтки з цукром до білого кольору і додаємо сметану. Потім - ванілін за смаком і борошно. Добре перемішуємо і обережно додаємо збиті білки.

Виливаємо тісто в прямокутну форму для випічки, попередньо змащену маслом.

Випікаємо при температурі 220 градусів 20-25 хвилин. Готовий бісквіт повинен злегка пружинити при натисканні рукою.

Охолоджуємо бісквіт, нарізаємо будь-якою формою і посипаємо цукровою пудрою.

Потім намазуємо тонкий шар варення.

Тепер готуємо помадку. У гарячу воду кладемо цукор і перемішуємо до розчинення, потім варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи піну. Перевіряємо готовність помадки наступним чином: беремо краплю сиропу і опускаємо її в холодну воду. Якщо крапля перетворитися з цукровий грудочку, який можна скачати пальцями, то помадка готова.

Глазіруем наші бісквітні основи помадкою.

Відправляємо тістечка в холодне місце на 30-60 хвилин.

Смачного!


  • Мука - 320 грам
  • Крем - 380 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 620 грам(220-для тіста, 400 для помадки)
  • Ванілін - - За смаком
  • Лимонна кислота - 3 грами
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Варення - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - - За смаком
Поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо до стійкої піни.

Розтираємо жовтки з цукром до білого кольору і додаємо сметану. Потім - ванілін за смаком і борошно. Добре перемішуємо і обережно додаємо збиті білки.

Виливаємо тісто в прямокутну форму для випічки, попередньо змащену маслом.

Випікаємо при температурі 220 градусів 20-25 хвилин. Готовий бісквіт повинен злегка пружинити при натисканні рукою.

Охолоджуємо бісквіт, нарізаємо будь-якою формою і посипаємо цукровою пудрою.

Потім намазуємо тонкий шар варення.

Тепер готуємо помадку. У гарячу воду кладемо цукор і перемішуємо до розчинення, потім варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи піну. Перевіряємо готовність помадки наступним чином: беремо краплю сиропу і опускаємо її в холодну воду. Якщо крапля перетворитися з цукровий грудочку, який можна скачати пальцями, то помадка готова.

Глазіруем наші бісквітні основи помадкою.

Відправляємо тістечка в холодне місце на 30-60 хвилин.

Смачного!

Схожі рецепти