Бісквітне сметанне тістечко з помадкою
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування глазурованого тістечка з варенням
Поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо до стійкої піни.
Розтираємо жовтки з цукром до білого кольору і додаємо сметану. Потім - ванілін за смаком і борошно. Добре перемішуємо і обережно додаємо збиті білки.
Виливаємо тісто в прямокутну форму для випічки, попередньо змащену маслом.
Випікаємо при температурі 220 градусів 20-25 хвилин. Готовий бісквіт повинен злегка пружинити при натисканні рукою.
Охолоджуємо бісквіт, нарізаємо будь-якою формою і посипаємо цукровою пудрою.
Потім намазуємо тонкий шар варення.
Тепер готуємо помадку. У гарячу воду кладемо цукор і перемішуємо до розчинення, потім варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи піну. Перевіряємо готовність помадки наступним чином: беремо краплю сиропу і опускаємо її в холодну воду. Якщо крапля перетворитися з цукровий грудочку, який можна скачати пальцями, то помадка готова.
Глазіруем наші бісквітні основи помадкою.
Відправляємо тістечка в холодне місце на 30-60 хвилин.
Смачного!
- Мука - 320 грам
- Крем - 380 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 620 грам(220-для тіста, 400 для помадки)
- Ванілін - - За смаком
- Лимонна кислота - 3 грами
- Вода - 130 мілілітрів
- Варення - 1 Склянка
- Цукрова пудра - - За смаком
Розтираємо жовтки з цукром до білого кольору і додаємо сметану. Потім - ванілін за смаком і борошно. Добре перемішуємо і обережно додаємо збиті білки.
Виливаємо тісто в прямокутну форму для випічки, попередньо змащену маслом.
Випікаємо при температурі 220 градусів 20-25 хвилин. Готовий бісквіт повинен злегка пружинити при натисканні рукою.
Охолоджуємо бісквіт, нарізаємо будь-якою формою і посипаємо цукровою пудрою.
Потім намазуємо тонкий шар варення.
Тепер готуємо помадку. У гарячу воду кладемо цукор і перемішуємо до розчинення, потім варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи піну. Перевіряємо готовність помадки наступним чином: беремо краплю сиропу і опускаємо її в холодну воду. Якщо крапля перетворитися з цукровий грудочку, який можна скачати пальцями, то помадка готова.
Глазіруем наші бісквітні основи помадкою.
Відправляємо тістечка в холодне місце на 30-60 хвилин.
Смачного!