Печиво з лимонною помадкою
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з лимонною помадкою - ніжне і розсипчасте, володіє вишуканим ароматом і смаком, воно прикрасить ваш стіл з будь-якого приводу. Обов'язково спробуйте!
Ніжне, м'яке печиво з легкою ноткою лимона. Пісочна основа відмінно поєднується і підкреслює ніжний курд, що робить випічку невагомою, тане в роті. Раджу спробувати!
- Борошно - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Крохмаль - 1, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Склянка
1. У мисці змішайте борошно, 0, 5 склянки цукру, 1 немає. L. Лимонної цедри і сіль. Додайте вершкове масло і замісити розсипчасте тісто.
2. Розподіліть тісто на пергаментний папір і випікайте його в розігрітій до 160 градусів духовці 30-35 хвилин.
3. В окремій ємності приготуйте лимонний курд. Змішайте сік лимона, цукор, яйця, жовтки і крохмаль. Нагрійте суміш до загустіння на середньому вогні.
4. Як тільки суміш дійде до кипіння, зніміть з вогню і процідіть через сито.
5. Вилийте курд на тісто і випікайте печиво при тій же температурі 15 хвилин.
6. Наріжте печиво на шматочки і посипте зверху цукровою пудрою. Приємного чаювання!