Печиво з лимонною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів домашньої випічки просто не може бути занадто багато, згодні? У скарбничку хочу запропонувати абсолютно нескладний і апетитний варіант печиво з пікантною, ароматної і кисленькою ноткою.
Дуже класний варіант, як приготувати печиво з лимонною глазур'ю, хочу вам сьогодні показати. Контраст між солодкою основою і цитрусовим покриттям дійсно вдалий. Крім того, рекомендую додати трохи цедри для більш інтенсивного смаку і аромату. Чудова ідея для десерту до чаю.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Борошно - 350 грам
- Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 75 грам
- Молоко - 75 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - 250 грам
- Фарбуєте харчової - 1 штука
1. Вершкове масло збийте з цукровою пудрою.
2. Додайте лимонний екстракт, просіяне борошно, крохмаль, молоко.
3. Ретельно вимішайте все до однорідності.
4. Розділи 2-3 частини і скачайте в рівні брусочки. Загорніть в харчову плівку і хвилин на 20 відправте в морозилку.
5. Гострим ножем наріжте середніми по товщині шматочками, викладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть в розігріту до 180 градусів.
6. Випікайте печиво до рум'яності 18-20 хвилин.
7. Сік лимона збийте з цукровою пудрою.
8. Натріть цедру.
9. Покрийте печиво акуратно глазур'ю і присипте цедрою.
10. За бажанням можна додати крапельку харчового барвника в глазур для більш інтенсивного кольору.