Рецепт Печиво з лимонною начинкою фото

Печиво з лимонною начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Лимон
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Якщо вам хочеться урізноманітнити домашню випічку, зверніть увагу на печиво з лимонною начинкою. Витративши трохи часу, ви отримаєте цілий деко ніжного, тане в роті ласощі.

При приготуванні печива варто звернути увагу на заміс тесту, важливо не "забити" його борошном. Тому борошно необхідно додавати частинами і кожен раз добре розмішувати. Другий момент - це начинка. При формуванні печива, її необхідно викласти не більше 1/2 ç.l. З 1 виріб, щоб начинка не витекла і не підгоріла.

  • Вершкове масло - 200 грам (або поширення)
  • Цукрова пудра - 120 грам
  • Яйця - 2 штуки(2 жовтка - в тісто, 1 білок - в начинку)
  • Борошно пшеничне - 250-320 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Лимон - 1 штука (середнього розміру)
  • Ванілін - За смаком
  • Кардамон - За смаком (мелений, по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач для тіста - 1/4 чайних ложки
печиво з лимонною начинкою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 2
Масло кімнатної температури перекладіть в чашу. Додайте цукрову пудру і збийте до однорідної маси.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 3
Яйця розділіть на білки і жовтки.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 4
У масляну масу додайте жовтки, ванілін, кардамон, розпушувач. Знову збийте.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 5
Додайте для початку 250 грам борошна і почніть замішувати тісто. Борошно, що залишилося додавайте частинами, якщо це необхідно. Тісто має вийти м'яким і ніжним, але не липнуче до рук.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 6
Готове тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 7
Поки тісто знаходиться в холодильнику, зробіть начинку. Лимон ошпарьтеокропом. Розріжте на шматочки, видаліть кісточки і перекладіть в блендер. Пробийте якомога дрібніше.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 8
До лимонної маси додайте цукор за смаком (я додала 3 ст.Л.), яєчний білок і ще раз пробийте в блендері.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 9
Готова начинка повинна бути у вигляді пишної білої маси. Залиште при кімнатній температурі.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 10
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника. Скачайте з нього валик.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 11
За допомогою ножа наріжте тісто на 18-20 частин. На долоні розімніть шматочок в коржики.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 12
На одну половину заготовки-коржі покладіть 1/2 ç.l. Лимонної начинки (більше начинки класти не варто, в іншому випадку вона витече і підгорить), закрийте другою половинкою тесту і злегка притисніть краю печива. Виконайте цей процес з іншими заготовками. Підготовлене печиво перекладіть на деко застелений папером і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 13
Готове печиво перекладіть в вазочку і охолодіть, але і тепле воно дуже смачне.
печиво з лимонною начинкою - фото крок 14
Подавайте печиво з улюбленими напоями. Смачного!

Схожі рецепти