Маннік з лимонною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Манник - проста і бюджетна випічка з дитинства. Здається, що до її смаку ми так звикли, що нас складно здивувати. Але якщо додати всього лише пару інгредієнтів, то картинка зміниться. Спробуйте!
Прочитайте про те, як приготувати маннік з лимонною начинкою. Соковита текстура і кисло-солодкий смак добре доповнюють один одного. Оригінальне рішення підійде і для звичайного дня, і для святкової вечері. Замість лимона можете спробувати апельсин, теж повинно вийти дуже смачно.
- Манна крупа - 200 грам
- Цукор - 310 грам(280 г - в тісто, 30 г - в начинку)
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Ванілін - 5 грам
- Вода - 500 мілілітрів(200 мл - в тісто, 300 мл - в начинку)
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Крохмаль - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Займіться тестом. Перемішайте разом цукор, манку і воду. Залиште суміш на 2 години набухати.
А поки займіться начинкою. Лимон ретельно промийте та висушіть. Переробіть його в блендері в кашку.
До лимону додайте цукор, крохмаль і воду в каструлі.
Все перемішайте, і поставте на вогонь. Варіть начинку на повільному вогні до густого стану.
Начинку залиште остигати. В набряклу манку влийте масло і всипте сіль. Перемішайте.
Далі просійте борошно з ваніліном і розпушувачем. Замішайте тісто.
Чисте яблуко натріть на крупній тертці в тісто. Ще раз перемішайте.
У форму для випічки розкладіть пергаментний папір. Влийте половину тіста. Викладіть лимонну начинку, а зверху ще тісто.
Випікайте маннік 35-40 хвилин в духовці при 200 градусах. Приємного чаювання!