Тарт з лимонною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Коли в десерті або випічці поєднується солодкий і кислий смак, то це обов'язково буде смачно! Тому без цитрусових не обійтися. Трохи цедри і соку - і вже заграло все по-іншому. Перевірте це!
Сьогодні, наприклад, я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати тарт з лимонною начинкою. Вона буде на основі вершків з ванільним доповненням. І це виходить неймовірно ніжно і повітряно. Інгредієнти тануть у роті, а тісто зовні тільки підкреслює текстуру і смак. Якщо прикрасите пиріг вершками, то його можна подати на свято.
- Борошно пшеничне - 190 грам(150 г - в тісто, 40 г - в начинку)
- Вершкове масло - 220 грам(120 г - в тісто, 100 г - в начинку)
- Вершки нежирні - 320 мілілітрів
- Цукор білий - 300 грам(1 немає. Ложка - в тісто, інше - в начинку)
- Яйце - 4 штуки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Вода холодна - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 6 чайних ложки(1 щіпка - в начинку, інше - в тісто)
1. Почніть з приготування тіста. У великій мисці змішайте сіль, цукор і борошно.
2. Потім додайте олію кубиками. Перетріть інгредієнти в крихту.
3. Далі додайте води і замішати тісто руками. Залиште його відпочити на 30 хвилин.
4. Потім розкачати тісто в тонкий пласт.
5. І розкладіть основу в круглу форму для випічки. Залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі.
6. Поки зробіть начинку. Перемішайте цукор, сік і цедру лимона, яйця, сіль, ванілін, вершки і м'яке масло. Зробіть єдину консистенцію.
7. Влийте начинку в тісто.
8. Запікайте тарт 15 хвилин при 190 градусах, а потім - 35 хвилин при 160 градусах. Подавайте випічку в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!