Рецепт Еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом фото

Еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Шоколад , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Страви з начинкою , Еклери
Кількість порцій: 26-28
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У цьому рецепті детально описано, як приготувати еклери з масляним кремом і шоколадною помадкою. Такі еклери виходять ніжними, солодкими і дуже смачними завдяки крему і заварному тесту.

Опис приготування:

Приготування заварного тіста - процес, який вимагає максимальної точності, тому перед приготуванням раджу зважити курячі яйця без шкаралупи. Масляний крем, приготований за цим рецептом, можна назвати кремом по ГОСТу через його вершкового аромату і дуже приємного смаку. З приготованого за цим рецептом тіста виходить близько 28 еклерів, чого цілком достатньо для того, порадувати рідних і гостей.

  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 280 грам(100 г в тісто, 160 г в крем, 20 г д помадка)
  • Сіль - 2 грами
  • Вода - 180 грам
  • Яйця - 300 грам
  • Молоко - 90 грам
  • Цукор - 135 грам
  • Чорний шоколад - 50 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 1
1. У воду додайте масло, сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, додайте просіяне борошно. Постійно помішуючи, потримайте масу на невеликому вогні, поки вона не стане гладкою, блискучою і не збереться у кому.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 2
2. Зніміть тісто з вогню і остудіть протягом 10 хвилин при кімнатній температурі. Яйця кімнатної температури збийте вінчиком і невеликими порціями додайте до борошняної суміші, кожен раз ретельно розмішуючи.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 3
3. Тісто перекладіть в щільний пакет, відріжте куточок шириною 1 см і видавіть на застелений пергаментним папером деко смужки тесту довгою 10 см на відстані 5 см один від одного. Пальцем, змоченим у воді, поправте форму еклерів, якщо потрібно.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 4
4. Надішліть еклери в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин, після чого зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте 15 хвилин.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 5
5. Жовток змішайте з молоком, процідіть і додайте цукор і ванільний цукор. Поставте суміш на невеликий вогонь і при постійному помішуванні проваріть до загустіння.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 6
6. Зніміть сироп з вогню і повністю остудіть при кімнатній температурі. Вершкове масло збийте міксером протягом 2 хвилин, потім, додаючи по 1 столовій ложці остиглого сиропу, збийте до однорідного стану.
еклери з шоколадною помадкою та масляним кремом - фото крок 7
7. В кінці додайте коньяк. Заготовки з тіста розрізати вздовж і наповніть кремом. На водяній бані розтопіть шоколад з вершковим маслом і покрийте еклери помадкою. Поставте еклери в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти