Рецепт Бісквітний рулет з масляним кремом фото

Бісквітний рулет з масляним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершкове масло
На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочете порадувати себе і близьких смачним і ситним десертом? Тоді візьміть на замітку цей простий рецепт бісквітного рулету з масляним кремом, горіхами і карамеллю. Він неймовірно смачний і апетитний.

Опис приготування:

Цей простий рецепт бісквітного рулету з масляним кремом під силу повторити навіть початківцю кулінарові. Завдяки покроковим фото, ви без праці впораєтеся з приготуванням бісквіта, а вже в начинці можна дати волю фантазії, додавши крім горіхів ще сушені ягоди, шоколадну крихту або сухофрукти.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 125 грам
  • Борошно - 125 грам
  • Карамель - 3-4 Ст. Ложок (по бажанню)
  • Горіхи - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукрова пудра - 100-200 грам (за смаком)
  • Ванільний екстракт - 2-3 капель
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 1
1. Для приготування бісквіта потрібно збити яйця з цукром, щоб обсяг збільшився в три рази.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 2
2. Додати половину борошна і ще раз добре збити. Потім поступово всипати решту борошна, перемішуючи, щоб не було грудочок. При бажанні бісквітний рулет з масляним кремом в домашніх умовах можна зробити, використовуючи інший улюблений рецепт тіста.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 3
3. Готове тісто вилити на деко (можна попередньо застелити його папером для випічки) і відправити в розігріту духовку на 9-12 хвилин.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 4
4. Тим часом можна зайнятися кремом. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності, додавши трохи ванільного екстракту. Також необхідно підготувати лист пергаменту і присипати його цукром (можна замість паперу використовувати чистий рушник).
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 5
5. Пропечений бісквіт викласти на пергамент із цукром.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 6
6. За допомогою паперу згорнути ще теплий бісквіт в рулет (досить щільно притискаючи) і залишити в такому вигляді до повного охолодження.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 7
7. Остиглий бісквіт можна змастити карамеллю, шоколадною пастою або просочити сиропом. Варіантів, як зробити бісквітний рулет з масляним кремом існує дійсно дуже багато і можна використовувати будь-яку начинку за смаком.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 8
8. Потім рівним шаром намазати масляний крем.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 9
9. Присипати горішками.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 10
10. Акуратно загорнути рулет і залишити на пару годин, щоб він як слід просочився.
бісквітний рулет з масляним кремом - фото крок 11
11. Перед подачею можна присипати рулет цукровою пудрою або какао, прикрасити горіхами або шоколадом.

Схожі рецепти