Рецепт Бісквітний торт з масляним кремом фото

Бісквітний торт з масляним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершкове масло, Згущене молоко
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Без ошатного торта навряд чи обходиться хоч одне свято. Якщо вам подобається пригощати рідних та друзів домашньою випічкою і десертами, скористайтеся цим рецептом, приготуйте смачний бісквітний торт.

Свято без смачного ошатного торта і не свято зовсім, чи не так? А якщо торт спекли власноруч і до кінця свята від нього не залишилося ні крихти, господиня буде задоволена. Я розповім вам, як приготувати бісквітний торт з масляним кремом, який підкорить ваших гостей своїм смаком, а вас самих - простотою приготування.

  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 170 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло - 250-300 грам
  • Варене згущене молоко - 400 грам
  • Коньяк - 1-1, 5 Ст. Ложки (або бренді)
  • Шоколад - 100 грам
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок
  • Вишневе варення без кісточок - 1 Склянка (або будь-яке інше)
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 1
Забиваємо в миску яйця і додаємо цукор. Можна додати трохи ванільного цукру.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 2
І збиваємо яйця з цукром міксером до тих пір, поки маса не збільшиться втричі. Починаємо збивати на невеликій швидкості, потім останню збільшуємо. Хвилин 10-12 ви на це витратите.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 3
А тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо до однорідності з яєчною масою.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 4
Злегка змащуємо роз'ємну форму маслом, а дно застилає пергаментом. Викладаємо і розрівнюємо тісто. Діаметр моєї форми - 26 см.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 5
І випікаємо в розігрітій (! !! ) до 180 градусів духовці хвилин 30-35. Перевіряємо бісквіт на готовність сухий дерев'яною зубочисткою. Вимкнемо духовку і залишимо бісквіт в ній ще хвилин на 15.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 6
Потім виймаємо, знімаємо бортики з форми і даємо бісквіту повністю охолонути.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 7
Для крему нам знадобиться м'яке вершкове масло, варене згущене молоко і коньяк.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 8
Збиваємо до однорідності.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 9
Розрізаємо бісквіт на 2 коржа.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 10
Поливаем оба коржа сиропом, на нижньому бісквіті розкладаємо ягоди. Бісквіт виходить досить сухим і, якщо вам подобаються вологі торти, розбавте сироп від варення і змочіть коржі побільше.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 11
Змащуємо корж з ягодами половиною від загальної кількості крему.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 12
Накриваємо другим коржем і використовуємо залишився крем. Покриваємо кремом і верх і боки торта.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 13
На водяній бані розігріваємо молоко з шоколадом.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 14
І розмішуємо до однорідності.
бісквітний торт з масляним кремом - фото крок 15
Покриваємо торт шоколадною глазур'ю і прикрашаємо. Даємо настоятися торту годинок 5-6 - і можна подавати до столу.

Схожі рецепти