Торт-безе з масляним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати торт-безе з масляним кремом, відповідає ГОСТу. Тому, слідуючи точному кількості продуктів, ви отримаєте шикарний, смачний, ніжний і хрусткий торт для торжества.
Єдине, що вам потрібно для приготування торта, це ваги і потужний міксер. Рецепт нескладний, тому, не роздумуючи, приготуйте це чудове, тане в роті горіхове безе. Вийде набагато краще, ніж в будь-який кондитерської.
- Арахіс - 130 грам
- Білки - 170 грам(5 невеликих яєць)
- Цукор - 320 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Жовток - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 200 грам (в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Какао - 1-2 чайних ложок
- Ванільний цукор - 1 штука (в вершках)
1. Викладіть арахіс в деко, підсмажте його в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
2. Перекладіть арахіс в чашу блендера і подрібніть його в крихту.
3. Білки від яєць збийте міксером до густої піни, потім додайте ванільний і звичайний цукор. Збивайте до стійких піків.
4. Відкладіть 1-2 ст. Ложки збитого білка в кондитерський мішок, а до решти додайте арахіс і перемішайте.
5. Намалюйте на пергаменті 2 кола діаметром 25 см, акуратно розподіліть білкову масу для 2 коржів. Поруч зробіть 2 невеликі коржі, які підуть на крихту для прикраси торта.
6. За допомогою кондитерського мішка видавити красиві фігурки на вільне місце на пергаменті. Випікайте безе 2 години при температурі 100 градусів.
7. Готовий крем. У каструлі змішайте жовток з молоком, додайте цукор і варіть на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи.
8. М'яке вершкове масло збийте з ванільним цукром в пишну масу, потім частинами вводите остиглий сироп. В отриманий крем додайте коньяк.
9. Відкладіть столову ложку крему, змішайте його з какао.
10. Можна збирати торт. Змастіть форму вершковим маслом, покладіть корж, змастіть кремом, накрийте другим коржем, змастіть кремом боки і верх. Присипте крихтою боки, прикрасьте шоколадним кремом і безешкамі. Готово!