Торт «копійка» з лимонною помадкою
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант приготування кексу, на цей раз з маком і лимоном на кефірному тесті. Підготовка не займе у вас багато часу, всі інгредієнти доступні. Кекс виходить дуже повітряним і ароматним!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати кекс «Копійка» з лимонної помадкою. Дуже хороший рецепт кексу з лимонною цедрою і маком. Як завжди, ви можете пограти з інгредієнтами і додати трохи ягід, сухофруктів, горіхів або цедру лайма. Лимонна помадка дуже добре остигає і не кришиться при розрізанні кексу, а також дає приємний лимонний аромат.
- Цукрова пудра - 75 грам
- Вершкове масло - 1/3 склянки
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 180 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 180 мілілітрів
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 225 грам
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У борошно додайте мак, розпушувач і соду.
2. Масло розітріть з цукром, додайте по одному яйця. Додайте ванілін і цедру лимона. Додайте кефір, все добре перемішайте.
3. Додайте борошно з маком, содою і розпушувачем. Злегка перемішайте.
4. Вилийте все в змащену маслом і застелену пергаментним папером форму.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 час. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
6. Дайте кексу охолонути 10 хвилин, після чого покрийте його глазур'ю (цукрова пудра, розведена з лимонним соком).
7. Дайте кексу повністю охолонути. Смачного!