Рецепт Торт «копійка» з лимонною помадкою фото

Торт «копійка» з лимонною помадкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Мак, Лимон
ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Кекси

Ще один варіант приготування кексу, на цей раз з маком і лимоном на кефірному тесті. Підготовка не займе у вас багато часу, всі інгредієнти доступні. Кекс виходить дуже повітряним і ароматним!

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати кекс «Копійка» з лимонної помадкою. Дуже хороший рецепт кексу з лимонною цедрою і маком. Як завжди, ви можете пограти з інгредієнтами і додати трохи ягід, сухофруктів, горіхів або цедру лайма. Лимонна помадка дуже добре остигає і не кришиться при розрізанні кексу, а також дає приємний лимонний аромат.

  • Цукрова пудра - 75 грам
  • Вершкове масло - 1/3 склянки
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 180 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 180 мілілітрів
  • Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - За смаком
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 225 грам
кекс
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У борошно додайте мак, розпушувач і соду.
кекс
2. Масло розітріть з цукром, додайте по одному яйця. Додайте ванілін і цедру лимона. Додайте кефір, все добре перемішайте.
кекс
3. Додайте борошно з маком, содою і розпушувачем. Злегка перемішайте.
кекс
4. Вилийте все в змащену маслом і застелену пергаментним папером форму.
кекс
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 час. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
кекс
6. Дайте кексу охолонути 10 хвилин, після чого покрийте його глазур'ю (цукрова пудра, розведена з лимонним соком).
кекс
7. Дайте кексу повністю охолонути. Смачного!

Схожі рецепти