Рецепт Сметанні булочки фото

Сметанні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Зараз я вам розповім, як приготувати сметанні булочки, які стануть чудовою альтернативою хлібу. Ці булочки виходять легкими, м'якими і з хрусткою скоринкою. Класна випічка!

Опис приготування:

Легкі і повітряні булочки на сметанному дріжджовому тесті готуються дуже просто і не вимагають великих витрат зусиль. Булочки виходять дуже пишними і довго не черствіють. Можуть бути замінником хліба або тостів для бутербродів. А якщо замість кунжуту використовувати цукор, такі булочки можна подавати до чаю. Особливо гарні вони в теплому вигляді.

  • Тепла вода - 100 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 10 грам (або 20 г свіжих дріжджів)
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Кунжут - 50 грам
1
У теплій воді розмішайте дріжджі і цукор. Залиште на 15 хвилин для активації дріжджів.
2
Додайте одне яйце, сметану, сіль і добре перемішайте.
3
Додайте розтоплене вершкове масло і борошно. Замісити м'яке, НЕ туге, навіть липке тісто. Залиште на 40 хвилин в теплому місці.
4
Після того, як тісто підніметься, його потрібно обминути і розділити на дві частини. Кожну з цих частин поріжте на 6 шматочків.
5
Кожен шматочок покатайте по столу, присипану борошном, щоб сформувати кульку.
6
Втисніть ця кулька однією стороною в розсипаний на поверхні кунжут.
7
Викладіть булочки на деко, встелений пергаментом. Верх виробів треба змастити збитим яйцем.
8
Випікайте в духовці при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти