Сметанні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Раніше таку випічку можна було придбати в будь-якому хлібному магазині, проте зараз такого вже не роблять, на жаль. Але ми знайшли відмінний рецепт випічки і ділимося, як приготувати сметанні коржі.
Рум'яні і апетитні коржі, які можна намазати маслом або варенням, медом і подавати як бутерброди до сніданку. При їх випіканні по всій квартирі буде стояти неперевершений аромат, який буде залучати всіх домашніх. Вони виходять пишними і рум'яними. Випічки виходить багато, тому можна кликати не тільки домашніх, але і пригостити друзів і сусідів.
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Вода - 280 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Олія - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Готуємо опару: підігріваємо воду і всипаємо в неї сухі дріжджі, залишаємо на 5 хвилин, щоб вбралася вода, перемішуємо. Додаємо 300 грам борошна і перемішуємо масу. Накриваємо отриману опару харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1, 5-2 годину.
2. Замішуємо тісто: в миску насипаємо сметану, цукор і сіль, додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і насипаємо борошно, що залишилося. Гарненько замішуємо.
3. З'єднуємо тісто з готовою опарою і вимішуємо еластичне тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто на 30-40 хвилин, воно повинно збільшиться в 1, 5-2 рази.
4. Від загальної маси готового тіста відщипуємо шматочки, кожен шматочок формуємо, збираючи краю до центру. Всі коржі викладаємо на дошку, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Після чого кожен шматочок розгортає товщиною 1 сантиметр і перекладаємо на деко, залишаємо на 40 хвилин.
5. Кожну розкатаний корж наколюємо зубочисткою або сірником по всій поверхні, змащуємо яєчним жовтком по 2 рази і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Коржі готові!