Сметанні коржі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Є бажання погодувати сім'ю смачним і солодким блюдом? простий рецепт, як приготувати сметанні коржі в духовці, порадує домочадців хорошою добавкою до чаю, допоможе вгамувати голод при перекуси.
Для того, щоб приготувати швидкий десерт на вечерю або сніданок, немає необхідності проявляти все своє кулінарне мистецтво і витрачати час, якого завжди не вистачає. Швидко приготовані сметанні коржі в духовці можна подавати самостійною стравою на швидкий сніданок або до чаювання на вечерю. Для приготування необхідно зовсім небагато продуктів: сметана та мука.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 0, 75 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Охолодіть сметану в холодильнику. Просійте борошно, додайте в неї соду і ретельно перемішайте. Візьміть глибоку миску, покладіть в неї сметану з холодильника, додайте цукровий пісок і збийте будь-яким способом.
2. Повільно всипте пару склянок борошна, заздалегідь перемішаних з харчовою содою. Замісити тісто. Якщо воно виявилося недостатньо густим, додайте ще борошна.
3. Тісто розділіть навпіл. Розкачайте обидві частини в підлогу сантиметрові коржі. Для того щоб тісто не прилипало використовуйте пергаментний папір.
4. За допомогою склянки виріжте кола по діаметру. Увімкніть духовку для розігріву.
5. Деко укладіть пергаментним папером для випікання і змастіть його вершковим маслом. Зверху покладіть кола тесту по два один на одного і оперувати форму для випікання в духову шафу на середню полицю.
6. Випікайте при температурі 200-210 З протягом 10-15 хвилин, поки коржі не підрум'яняться. Дістаньте коржі з духовки і охолодіть. При бажанні розріжте готові сметанні коржі навпіл і зробіть прошарок з конфітюру, зверху полийте шоколадом. Смачного.