Рецепт Сметанні коржі в духовці фото

Сметанні коржі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Є бажання погодувати сім'ю смачним і солодким блюдом? простий рецепт, як приготувати сметанні коржі в духовці, порадує домочадців хорошою добавкою до чаю, допоможе вгамувати голод при перекуси.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати швидкий десерт на вечерю або сніданок, немає необхідності проявляти все своє кулінарне мистецтво і витрачати час, якого завжди не вистачає. Швидко приготовані сметанні коржі в духовці можна подавати самостійною стравою на швидкий сніданок або до чаювання на вечерю. Для приготування необхідно зовсім небагато продуктів: сметана та мука.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Крем - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 75 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
сметанні коржі в духовці - фото крок 1
1. Охолодіть сметану в холодильнику. Просійте борошно, додайте в неї соду і ретельно перемішайте. Візьміть глибоку миску, покладіть в неї сметану з холодильника, додайте цукровий пісок і збийте будь-яким способом.
сметанні коржі в духовці - фото крок 2
2. Повільно всипте пару склянок борошна, заздалегідь перемішаних з харчовою содою. Замісити тісто. Якщо воно виявилося недостатньо густим, додайте ще борошна.
сметанні коржі в духовці - фото крок 3
3. Тісто розділіть навпіл. Розкачайте обидві частини в підлогу сантиметрові коржі. Для того щоб тісто не прилипало використовуйте пергаментний папір.
сметанні коржі в духовці - фото крок 4
4. За допомогою склянки виріжте кола по діаметру. Увімкніть духовку для розігріву.
сметанні коржі в духовці - фото крок 5
5. Деко укладіть пергаментним папером для випікання і змастіть його вершковим маслом. Зверху покладіть кола тесту по два один на одного і оперувати форму для випікання в духову шафу на середню полицю.
сметанні коржі в духовці - фото крок 6
6. Випікайте при температурі 200-210 З протягом 10-15 хвилин, поки коржі не підрум'яняться. Дістаньте коржі з духовки і охолодіть. При бажанні розріжте готові сметанні коржі навпіл і зробіть прошарок з конфітюру, зверху полийте шоколадом. Смачного.

Схожі рецепти