Рецепт Картопляні коржі в духовці фото

Картопляні коржі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачні і дуже прості в приготуванні коржі, які можна подавати до столу з будь-яким соусом, готуються дуже просто, впорається навіть починаюча господиня. Особливо смачні такі коржі теплими.

Опис приготування:

Смачні коржі з картоплі приготувати зовсім нескладно, найголовніше - дотримуйтесь правил і рекомендації рецепта. Такі коржі можна подавати як самостійне блюдо з будь-яким соусом і свіжими овочами або замість хліба до супу. У тісто для таких коржів можна додавати обсмажену цибулю, в цьому випадку вершкове масло не додавайте. І не підсипати борошна понад ту кількість, яке зазначено в рецепті, інакше коржі вийдуть сухими і жорсткими.

  • Картопля - 250 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень свіжа - 30 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
картопляні коржі в духовці - фото крок 1
Відваріть картоплю, потім злийте відвар, приблизно 100 мл. Залиште, щоб пюре не вийшло дуже густим. Розімніть картоплю в пюре з вершковим маслом і сіллю.
картопляні коржі в духовці - фото крок 2
Зелень миємо, обсушити і дрібно наріжемо. Очистимо часник і пропустимо через чеснокодавку.
картопляні коржі в духовці - фото крок 3
Додаємо в пюре зелень з часником і яйце. Ретельно розмішуємо.
картопляні коржі в духовці - фото крок 4
А тепер додамо борошно, змішану з розпушувачем.
картопляні коржі в духовці - фото крок 5
І вимішуємо гладке тісто, яке злегка липне до рук.
картопляні коржі в духовці - фото крок 6
Розділити тісто на шматки, сформуємо коржі, товщиною приблизно 1 см. На присипаному борошном столі. Викладаємо коржі на змащений олією лист і залишаємо хвилин на 15-20 (піднятися).
картопляні коржі в духовці - фото крок 7
Потім випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці на ярусі вище середнього хвилин 25 до рум'яного кольору. Викладаємо коржі один на одного, подаємо їх до столу.

Схожі рецепти