Картопляні коржі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні і дуже прості в приготуванні коржі, які можна подавати до столу з будь-яким соусом, готуються дуже просто, впорається навіть починаюча господиня. Особливо смачні такі коржі теплими.
Смачні коржі з картоплі приготувати зовсім нескладно, найголовніше - дотримуйтесь правил і рекомендації рецепта. Такі коржі можна подавати як самостійне блюдо з будь-яким соусом і свіжими овочами або замість хліба до супу. У тісто для таких коржів можна додавати обсмажену цибулю, в цьому випадку вершкове масло не додавайте. І не підсипати борошна понад ту кількість, яке зазначено в рецепті, інакше коржі вийдуть сухими і жорсткими.
- Картопля - 250 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень свіжа - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Відваріть картоплю, потім злийте відвар, приблизно 100 мл. Залиште, щоб пюре не вийшло дуже густим. Розімніть картоплю в пюре з вершковим маслом і сіллю.
Зелень миємо, обсушити і дрібно наріжемо. Очистимо часник і пропустимо через чеснокодавку.
Додаємо в пюре зелень з часником і яйце. Ретельно розмішуємо.
А тепер додамо борошно, змішану з розпушувачем.
І вимішуємо гладке тісто, яке злегка липне до рук.
Розділити тісто на шматки, сформуємо коржі, товщиною приблизно 1 см. На присипаному борошном столі. Викладаємо коржі на змащений олією лист і залишаємо хвилин на 15-20 (піднятися).
Потім випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці на ярусі вище середнього хвилин 25 до рум'яного кольору. Викладаємо коржі один на одного, подаємо їх до столу.