Картопляні коржі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але дуже смачне домашнє блюдо з картоплі. Якщо пюре і смажена картопля набридли, то приготуйте такі коржі, вся сім'я буде задоволена. Нове блюдо зі звичайних продуктів.
З усім нам знайомої картоплі можна приготувати безліч смачних страв. З мінімальної кількості інгредієнтів я пропоную вам сьогодні приготувати смачні і ароматні картопляні коржі. Їх можна подати з м'ясною підливою або з салатом зі свіжих овочів. А як приготувати картопляні коржі на сковороді, ви дізнаєтеся з цього простого рецепту. Якщо у вас розсипчастий картопля, щоб коржі НЕ розламують при перевертанні, додайте в картопляне пюре крохмалю або борошна.
- Картопля - 4-6 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Зелень петрушки - 20 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Насамперед варимо картоплю в мундирі. Для страви краще всього підійде картопля з високим вмістом крохмалю.
Відварену картоплю обдаємо холодною водою, чистий і razminaem в пюре.
Зелень петрушки моєму і дрібно нарізаємо, очищаємо часник і кожен зубчик разрежем навпіл.
Розігріваємо невелику сковороду, сантиметрів 20 в діаметрі, з двома ложками олії і викладаємо половину часнику. Обсмажуємо часник до рум'яного кольору, а потім прибираємо зі сковороди.
До картоплі додамо петрушку, сіль і перець, перемішаємо. Половину кількості отриманого пюре викладаємо на сковороду і розрівнюємо і приминає виделкою.
Обсмажуємо до підсмаженої скоринки, потім перевертаємо за допомогою тарілки і обсмажуємо другу сторону. Точно так же смажимо і другу корж.