Рецепт Картопляні коржі на сковороді фото

Картопляні коржі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Зелень , Часник , Петрушка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Просте, але дуже смачне домашнє блюдо з картоплі. Якщо пюре і смажена картопля набридли, то приготуйте такі коржі, вся сім'я буде задоволена. Нове блюдо зі звичайних продуктів.

Опис приготування:

З усім нам знайомої картоплі можна приготувати безліч смачних страв. З мінімальної кількості інгредієнтів я пропоную вам сьогодні приготувати смачні і ароматні картопляні коржі. Їх можна подати з м'ясною підливою або з салатом зі свіжих овочів. А як приготувати картопляні коржі на сковороді, ви дізнаєтеся з цього простого рецепту. Якщо у вас розсипчастий картопля, щоб коржі НЕ розламують при перевертанні, додайте в картопляне пюре крохмалю або борошна.

  • Картопля - 4-6 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Зелень петрушки - 20 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
картопляні коржі на сковороді - фото крок 1
Насамперед варимо картоплю в мундирі. Для страви краще всього підійде картопля з високим вмістом крохмалю.
картопляні коржі на сковороді - фото крок 2
Відварену картоплю обдаємо холодною водою, чистий і razminaem в пюре.
картопляні коржі на сковороді - фото крок 3
Зелень петрушки моєму і дрібно нарізаємо, очищаємо часник і кожен зубчик разрежем навпіл.
картопляні коржі на сковороді - фото крок 4
Розігріваємо невелику сковороду, сантиметрів 20 в діаметрі, з двома ложками олії і викладаємо половину часнику. Обсмажуємо часник до рум'яного кольору, а потім прибираємо зі сковороди.
картопляні коржі на сковороді - фото крок 5
До картоплі додамо петрушку, сіль і перець, перемішаємо. Половину кількості отриманого пюре викладаємо на сковороду і розрівнюємо і приминає виделкою.
картопляні коржі на сковороді - фото крок 6
Обсмажуємо до підсмаженої скоринки, потім перевертаємо за допомогою тарілки і обсмажуємо другу сторону. Точно так же смажимо і другу корж.

Схожі рецепти