Рецепт Картопляні коржі з сиром фото

Картопляні коржі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Коржі

Так складно уявити зараз нашу домашню кухню без картоплі. Але ж колись Петро Перший насаджував її жителям нашої країни і змушував садити її та вживати в їжу. Тепер все інакше.

Тепер цей овоч став уже нашим національним. Кожна господиня знає безліч страв з ним. Зараз я вас познайомлю з тим, як приготувати картопляні коржі з сиром. Вони схожі на шаньги. Така ситна випічка може виступати в якості закуски на стіл і як гарнір до м'ясної страви.

  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Твердий сир - 100 грам
  • Гриби сушені - 50 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
картопляні коржі з сиром - фото крок 1
Чистий, помийте і відваріть в підсоленій воді картоплю до готовності. Потім пюріруйте його і остудіть.
картопляні коржі з сиром - фото крок 2
Одне яйце збийте з цукром і сіллю. Влийте цю масу до пюре.
картопляні коржі з сиром - фото крок 3
Тепер додайте до картоплі гірчицю, сметану, рослинна олія, ст. Ложку майонезу. Перемішайте до єдиної консистенції.
картопляні коржі з сиром - фото крок 4
Просійте борошно з розпушувачем до картопляної маси і замішати круте тісто. Залиште його під плівкою на півгодини.
картопляні коржі з сиром - фото крок 5
Поки приготуйте начинку. Замочіть у воді сухі гриби. Відваріть їх і дрібно наріжте.
картопляні коржі з сиром - фото крок 6
Яйце відварити круто. Гриби трохи підсмажте. Натріть сир і яйце на крупній тертці. До цих інгредієнтів додайте ложку майонезу.
картопляні коржі з сиром - фото крок 7
З тіста зробіть коржики і покладіть їх на деко, змащений вершковим маслом. Зверху викладіть начинку.
картопляні коржі з сиром - фото крок 8
Запікайте коржі при 200 градусах протягом 30 хвилин. Приємною дегустації!

Схожі рецепти