Картопляні коржі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Так складно уявити зараз нашу домашню кухню без картоплі. Але ж колись Петро Перший насаджував її жителям нашої країни і змушував садити її та вживати в їжу. Тепер все інакше.
Тепер цей овоч став уже нашим національним. Кожна господиня знає безліч страв з ним. Зараз я вас познайомлю з тим, як приготувати картопляні коржі з сиром. Вони схожі на шаньги. Така ситна випічка може виступати в якості закуски на стіл і як гарнір до м'ясної страви.
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Гриби сушені - 50 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Чистий, помийте і відваріть в підсоленій воді картоплю до готовності. Потім пюріруйте його і остудіть.
Одне яйце збийте з цукром і сіллю. Влийте цю масу до пюре.
Тепер додайте до картоплі гірчицю, сметану, рослинна олія, ст. Ложку майонезу. Перемішайте до єдиної консистенції.
Просійте борошно з розпушувачем до картопляної маси і замішати круте тісто. Залиште його під плівкою на півгодини.
Поки приготуйте начинку. Замочіть у воді сухі гриби. Відваріть їх і дрібно наріжте.
Яйце відварити круто. Гриби трохи підсмажте. Натріть сир і яйце на крупній тертці. До цих інгредієнтів додайте ложку майонезу.
З тіста зробіть коржики і покладіть їх на деко, змащений вершковим маслом. Зверху викладіть начинку.
Запікайте коржі при 200 градусах протягом 30 хвилин. Приємною дегустації!