Рецепт Картопляні коржі на заквасці фото

Картопляні коржі на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Картопля, Яйця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Коржі

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати картопляні коржі на заквасці - не тільки смачне, але і дуже корисна страва!

Картопляні коржі на пшеничного заквасці дуже прості приготуванні і володіють відмінним смаком. Раджу вам використовувати картоплю саме у вигляді начинки, а не додавати його в тісто - так коржі вийдуть повітряними, а начинка - добре просмажене. Не забудьте про сіль і спеції, це зробить коржі більш апетитними і ароматними.

  • Дріжджі стартер - 25 грам
  • Біла пшеничне борошно - 375 грам(25г в закваску, 350г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 150 грам(50г в закваску, 100г в тісто)
  • Дріжджі - 100 грам
  • Сиру картоплю - 400 грам
  • Курине яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в начинку)
  • Рослинна олія (оливкова) - 2 Ст. Ложки(1 ложка в тісто, 1 ложка в начинку)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
картопляні коржі на заквасці - фото крок 1
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, влийте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 2
2. Додайте воду, курине яйце, цукор, сіль, рослинна олія. Добре перемішайте. Викладіть в миску тістоміса просіяне борошно і змішайте з содою.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 3
3. Додайте заквасочних суміш і вимісити в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Округлите тісто і помістіть в змащену олією миску. Накрийте його плівкою і залиште на 30-40 хвилин.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 4
4. Тим часом приготуйте начинку. Очищений і натертий на крупній тертці сиру картоплю змішайте з яйцем, сіллю, меленим коріандром і рослинним маслом.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 5
5. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню, округлятимете і надайте форму бруска. Розділити тісто 6 частин, сформуйте з них кульки і накрийте плівкою. Залиште на 30 хвилин.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 6
6. З кожної кульки вручну сформуйте тонкий корж. На середину викладіть начинку і зберіть краї тіста так, щоб вийшов вузлик. Переверніть корж вузликом вниз і вручну розкачайте в тонкий пласт.
картопляні коржі на заквасці - фото крок 7
7. Обсмажте коржі під кришкою на сухий або змащеній олією сковороді. Смачного!

Схожі рецепти