Картопляні коржі на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати картопляні коржі на заквасці - не тільки смачне, але і дуже корисна страва!
Картопляні коржі на пшеничного заквасці дуже прості приготуванні і володіють відмінним смаком. Раджу вам використовувати картоплю саме у вигляді начинки, а не додавати його в тісто - так коржі вийдуть повітряними, а начинка - добре просмажене. Не забудьте про сіль і спеції, це зробить коржі більш апетитними і ароматними.
- Дріжджі стартер - 25 грам
- Біла пшеничне борошно - 375 грам(25г в закваску, 350г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 150 грам(50г в закваску, 100г в тісто)
- Дріжджі - 100 грам
- Сиру картоплю - 400 грам
- Курине яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в начинку)
- Рослинна олія (оливкова) - 2 Ст. Ложки(1 ложка в тісто, 1 ложка в начинку)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, влийте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Додайте воду, курине яйце, цукор, сіль, рослинна олія. Добре перемішайте. Викладіть в миску тістоміса просіяне борошно і змішайте з содою.
3. Додайте заквасочних суміш і вимісити в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Округлите тісто і помістіть в змащену олією миску. Накрийте його плівкою і залиште на 30-40 хвилин.
4. Тим часом приготуйте начинку. Очищений і натертий на крупній тертці сиру картоплю змішайте з яйцем, сіллю, меленим коріандром і рослинним маслом.
5. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню, округлятимете і надайте форму бруска. Розділити тісто 6 частин, сформуйте з них кульки і накрийте плівкою. Залиште на 30 хвилин.
6. З кожної кульки вручну сформуйте тонкий корж. На середину викладіть начинку і зберіть краї тіста так, щоб вийшов вузлик. Переверніть корж вузликом вниз і вручну розкачайте в тонкий пласт.
7. Обсмажте коржі під кришкою на сухий або змащеній олією сковороді. Смачного!