Рецепт Ажурні булочки фото

Ажурні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Молоко , Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ажурні булочки - елегантна і смачна домашня випічка, яка прикрасить ваш стіл в будні і свята.

Опис приготування:

Для тих, кому знайоме здобне, дріжджове тісто, приготувати ажурні булочки не складе особливих труднощів. Складного тут нічого немає. Головна запорука успіху - свіжі дріжджі і терпіння. Булочки виходять симпатичні, оригінальні і дуже смачні.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(4 ст.Л. В тісто, 2 ст.Л. В начинку)
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі свіжі пресовані - 15 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Сир - 150 грам
  • Жовток курячого яйця - 1 штука
ажурні булочки - фото крок 1
1. Для приготування ажурних булочок візьміть молоко, борошно, вершкове масло, цукор, ванільний цукор, сир, сіль, дріжджі.
ажурні булочки - фото крок 2
У тепле молоко додайте дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Через 10-15 хвилин дріжджі активуються і почнуть пінитися.
ажурні булочки - фото крок 3
Розтопити вершкове масло і трохи охолодіть. Додайте в тісто. Всипте сіль, ванільний цукор і ще 3 столові ложки цукру.
ажурні булочки - фото крок 4
Поступово додайте просіяне борошно.
ажурні булочки - фото крок 5
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Поставте його в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
ажурні булочки - фото крок 6
У сир додайте цукор за смаком і перемішайте. Начинка для булочок готова.
ажурні булочки - фото крок 7
Від тесту відріжте шматок і розкачайте в тонкий пласт товщиною 3-4 мм. Розріжте пласт на трикутники.
ажурні булочки - фото крок 8
Зробіть по три надрізи з двох сторін у кожного трикутника.
ажурні булочки - фото крок 9
В основу трикутника викладіть начинку.
ажурні булочки - фото крок 10
Накрийте сир спочатку однією стороною трикутника, а зверху другий.
ажурні булочки - фото крок 11
Булочки викладіть у форму для випічки і дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
ажурні булочки - фото крок 12
Після змастіть жовтком і відправте в духовку, розігріту заздалегідь до 175-180 градусів. Випікайте ажурні булочки 30-35 хвилин.
ажурні булочки - фото крок 13
Ажурні булочки готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти