Ажурні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Ажурні булочки - елегантна і смачна домашня випічка, яка прикрасить ваш стіл в будні і свята.
Для тих, кому знайоме здобне, дріжджове тісто, приготувати ажурні булочки не складе особливих труднощів. Складного тут нічого немає. Головна запорука успіху - свіжі дріжджі і терпіння. Булочки виходять симпатичні, оригінальні і дуже смачні.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 ст.Л. В тісто, 2 ст.Л. В начинку)
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі свіжі пресовані - 15 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Сир - 150 грам
- Жовток курячого яйця - 1 штука
1. Для приготування ажурних булочок візьміть молоко, борошно, вершкове масло, цукор, ванільний цукор, сир, сіль, дріжджі.
У тепле молоко додайте дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Через 10-15 хвилин дріжджі активуються і почнуть пінитися.
Розтопити вершкове масло і трохи охолодіть. Додайте в тісто. Всипте сіль, ванільний цукор і ще 3 столові ложки цукру.
Поступово додайте просіяне борошно.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Поставте його в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
У сир додайте цукор за смаком і перемішайте. Начинка для булочок готова.
Від тесту відріжте шматок і розкачайте в тонкий пласт товщиною 3-4 мм. Розріжте пласт на трикутники.
Зробіть по три надрізи з двох сторін у кожного трикутника.
В основу трикутника викладіть начинку.
Накрийте сир спочатку однією стороною трикутника, а зверху другий.
Булочки викладіть у форму для випічки і дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Після змастіть жовтком і відправте в духовку, розігріту заздалегідь до 175-180 градусів. Випікайте ажурні булочки 30-35 хвилин.
Ажурні булочки готові. Приємного чаювання!