Ажурні млинці на воді
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом млинці виходять ажурними, тонкими і дуже смачними. Подати їх можна з варенням, згущеним молоком або просто з якимось солодким напоєм.
Воду для даного рецепта використовуйте обов'язково фільтровану і теплу. Сода вступить з нею в реакцію, і млинці вийдуть вдалими. Для того, щоб млинці вийшли не тонкі, а більш пишними, в тісто додайте більше муки.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода тепла - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 6-7 Ст. Ложок
- Сода - 1/4 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
У миску вбийте яйце. До нього додайте цукор.
Перемішайте яйце з цукром і влийте теплу воду.
Перемішайте і додайте соду.
Додайте просіяне борошно. Дуже добре перемішайте тісто, воно повинно бути однорідним за структурою і без грудочок.
Влийте рослинне масло, знову перемішайте.
Розігрійте сковороду, і налийте на неї тісто. Крутите сковороду до тих пір, поки тісто по ній не розбіжиться.
Смажте млинець до рум'яної скоринки. Потім переверніть його на іншу сторону. Смажте з другої сторони буквально 10 секунд, а потім зніміть зі сковороди. Таким чином приготуйте все млинці.
Складіть млинці трикутниками, викладіть їх на блюдо. Подайте до столу.