Ажурні млинці на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ажурні млинці отримали свою назву за зовнішній вигляд, вони схожі на мереживні серветки. Ви дізнаєтеся, як приготувати ажурні млинці на дріжджах, щоб вони були тонкими, красивими і дуже смачними.
Найвдаліша начинка для млинців, на мій погляд, це сир. Хоча млинці на дріжджах, приготовані за цим рецептом, виходять дуже смачними і без начинки. Можна пити чай і їсти млинці просто з варенням або медом.
- Молоко - 1 літр
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука(1 пакетик)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 400 грам
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки (в начинку)
- Яйця - 2 штуки (в начинку)
- Ізюм - 50 грам (в начинку)
1. У глибокий посуд просійте борошно і інші сухі інгредієнти: сіль, цукор, дріжджі, ванільний цукор. Додайте яйце.
2. Підігрійте молоко до 35-40 градусів і почніть замішувати тісто, щоб не було грудочок. Накрийте посуд рушником і залиште на 1 час.
3. Через годину додайте в тісто 2 ст. Ложки рослинної олії і добре перемішайте.
4. Добре розігрійте сковороду, змастіть краплею олії, налийте тонким шаром тісто і смажте млинці.
5. Для начинки змішайте сир, цукор і яйця, перетрите.
6. Замочіть родзинки в окропі, злийте воду і додайте його в сир. Добре перемішайте.
7. Викладіть начинку на край млинчика, загорніть нижній край, потім боки і скрутіть рулетиком. Складіть млинці у вогнетривкий посуд. Зверху змастіть сметаною або вершковим маслом і поставте на півгодини в духовку при 160 градусах.
8. Ось, млинці готові, можна подавати до столу!