Рецепт Бульйон з баранини фото

Бульйон з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Болгарська кухня
М'ясо , Баранина
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На сніданок
Супи , Бульйони
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Такий бульйон з баранини дуже поживна і корисна штука, поширене це блюдо в болгарській та українській кухні, і особисто я абсолютно всім без винятку рекомендую спробувати його приготувати.

Опис приготування:

Мені здається, що цей простий рецепт бульйону з баранини ідеальний варіант для тих, хто, як я, не може їсти багато вранці і вдень, адже з одного боку це дуже легке і корисне блюдо, а з іншого боку бульончик виходить досить поживним. Тому коли я готую такий бульйон з баранини в домашніх умовах, я знаю, що в будь-який момент можу розігріти його і з'їсти, тим самим я отримаю необхідну мені протягом дня енергію, причому без тяжкості в шлунку. Що, і не забувайте, що бульйон виходить дуже наваристим, неймовірно смачним і ароматним, і вони, хто люблять страви поситнее, можуть їсти його разом з м'яском.

  • Баранина лопатка - 1, 2-1, 5 кілограма (або шийна частина)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Часник - 6-8 зубчиків (одна головка)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (насіння koriandra, перець чорний горошок, насіння фенхелю)
  • Зелень свіжа - За смаком (для подачі)
бульйон з баранини - фото крок 1
Для такого бульйону ідеально підійде лопатка або шийна частина, м'ясо необхідно ретельно промити і розрізати на досить великі шматки.
бульйон з баранини - фото крок 2
Викладаємо м'ясо в каструлю (6-літрова), заливаємо його холодною водою, і ставимо каструлю на самий слабкий вогонь. Приблизно через 30-40 хвилин вода почне потихеньку закипати, для того щоб наш бульйон вийшов прозорим, потрібно перші 1, 5-2 години дуже ретельно знімати утворюється від м'яса шум, не піднімаючи осад з дна. Варимо м'ясо приблизно 3, 5-4 години в залежності від того, наскільки у вас молода баранина.
бульйон з баранини - фото крок 3
Після закінчення часу готуємо всі необхідні спеції, чистимо і розрізаємо на дольки цибулини, часник також очищаємо від лушпиння. Викладаємо спеції, цибуля і часник в бульйон, солимо його і варимо ще 60-80 хвилин.
бульйон з баранини - фото крок 4
Після закінчення часу наш бульйон буде повністю готовий. Розливаємо його по тарілках, додаємо за бажанням шматочки м'яса, часточки цибулі та часнику і гострий маринований перець. Посипаємо бульйон свіжою зеленню і подаємо його до столу разом з аджикою з гострого перцю. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти