Бульйон з баранини

Бульйон з баранини
Кількість порцій: 7-9 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Такий бульйон з баранини дуже поживна і корисна штука, поширене це блюдо в болгарській та українській кухні, і особисто я абсолютно всім без винятку рекомендую спробувати його приготувати.

опис приготування:

Мені здається, що цей простий рецепт бульйону з баранини ідеальний варіант для тих, хто, як я, не може їсти багато вранці і вдень, адже з одного боку це дуже легке і корисне блюдо, а з іншого боку бульончик виходить досить поживним. Тому коли я готую такий бульйон з баранини в домашніх умовах, я знаю, що в будь-який момент можу розігріти його і з'їсти, тим самим я отримаю необхідну мені протягом дня енергію, причому без тяжкості в шлунку. що, і не забувайте, що бульйон виходить дуже наваристим, неймовірно смачним і ароматним, і вони, хто люблять страви поситнее, можуть їсти його разом з м'яском.

  • баранина лопатка— 1,2-1,5 кілограма(або шийна частина)
  • Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
  • часник— 6-8 зубчиків(одна головка)
  • сіль— 2 Ст. ложки
  • спеції— За смаком(насіння koriandra, перець чорний горошок, насіння фенхелю)
  • зелень свіжа— За смаком(для подачі)
Бульйон з баранини - фото крок 1 Для такого бульйону ідеально підійде лопатка або шийна частина, м'ясо необхідно ретельно промити і розрізати на досить великі шматки.

Бульйон з баранини - фото крок 2 Викладаємо м'ясо в каструлю (6-літрова), заливаємо його холодною водою, і ставимо каструлю на самий слабкий вогонь. приблизно через 30-40 хвилин вода почне потихеньку закипати, для того щоб наш бульйон вийшов прозорим, потрібно перші 1,5-2 години дуже ретельно знімати утворюється від м'яса шум, не піднімаючи осад з дна. Варимо м'ясо приблизно 3,5-4 години в залежності від того, наскільки у вас молода баранина.

Бульйон з баранини - фото крок 3 Після закінчення часу готуємо всі необхідні спеції, чистимо і розрізаємо на дольки цибулини, часник також очищаємо від лушпиння. викладаємо спеції, цибуля і часник в бульйон, солимо його і варимо ще 60-80 хвилин.

Бульйон з баранини - фото крок 4 Після закінчення часу наш бульйон буде повністю готовий. Розливаємо його по тарілках, додаємо за бажанням шматочки м'яса, часточки цибулі та часнику і гострий маринований перець. Посипаємо бульйон свіжою зеленню і подаємо його до столу разом з аджикою з гострого перцю. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти

Бульйон з баранини з галушками

Бульйон з баранини з галушками

Ділюся з вами дуже оригінальним і дуже простим рецептом бульйону з баранини з галушками. Блюдо готується в дуже швидкий термін, зате виглядає як справжній витвір кулінарного мистецтва! опис приготування: Такий простий рецепт бульйону з баранини ідеально підходить для випадків, коли сидіти над ...

читати далі
Ароматний курячий бульйон

Ароматний курячий бульйон

Курячий бульйон - це найпопулярніший засіб при застуді та грипі. Тарілочка гарячого бульйону зігріє вас і приємно наситить. А чи знаєте ви, як приготувати ароматний курячий бульйон? опис приготування: Курячий бульйон можна використовувати в якості основи для приготування інших супів і борщів, ...

читати далі
Бульйон яловичий в мультиварці

Бульйон яловичий в мультиварці

Поспішаю показати вам класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати бульйон яловичий в мультиварці. Рецепт обов'язково припаде до смаку всім, хто любить насичені за смаком і кольором бульйони опис приготування: Овочі, спеції, зелень - все це можна додавати в бульйон при бажанні. Попередн...

читати далі
Бульйон з індички

Бульйон з індички

Бульйон з індички — відмінний варіант для смачного і ситного обіду. Особливо смачний такий бульйон з домашніми сухариками. обов'язково спробуйте, адже це легко і дуже смачно! опис приготування: Бульйон мені подобається тим, що в нього не потрібно додавати ні крупи, ні макарони, немає світіння....

читати далі
Бульйон з курки

Бульйон з курки

Якщо у вас залишилася курочка після запікання або просто остов з кісток після оброблення, не поспішайте їх викидати! Ви можете приготувати смачний і наваристий бульйон, рекомендую рецепт приготування! опис приготування: Курячий бульйон можна приготувати з будь-якої частини курки. Найкраще для ...

читати далі