Рецепт Закачування огірків з кетчупом фото

Закачування огірків з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі , Огірок
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Хрусткі і гостренькі огірочки взимку на вашому столі будуть приємним доповненням до будь-якої страви. Навіть якщо раніше ви не любили мариновані огірки, то до цих ви точно не залишитесь байдужими.

Опис приготування:

Існує багато різних рецептів консервованих огірків. Вашій увазі хочу представити рецепт огірків з кетчупом. Маринад з кетчупом зробить огірочки хрусткими, з пікантним помідоровим присмаком. Простий з приготування, але в той же час дуже смачний рецепт огірків припаде до смаку багатьом господаркам, а також їх домочадцям. Мій варіант, як приготувати огірки з кетчупом на зиму, я б назвала класичним. Щоб приготувати такі огірочки, нам знадобляться огірки, Чилійський кетчуп, сіль, цукор, перець горошком, і, звичайно ж, баночки з кришками. Приступаємо!

  • Огірок - 500 грам
  • Кетчуп"Чилі" - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 3 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Перець горошком - 5-6 штук
закачування огірків з кетчупом - фото крок 1
Приготуйте необхідні інгредієнти. Огірки помийте і залийте холодною водою на годину, вони потім будуть хрусткими.
закачування огірків з кетчупом - фото крок 2
У каструлю з водою додайте кетчуп "чилі".
закачування огірків з кетчупом - фото крок 3
Потім насипте півсклянки цукру і ложку солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Маринад повинен трохи прокипіти. Влийте оцет, зніміть з вогню.
закачування огірків з кетчупом - фото крок 4
Поки маринад закипає, підготуйте огірки. У чисті, стерилізовані (над парою, окропом або в духовці) баночки місткістю 0, 5 L. Покладіть 2-3 горошини чорного перцю, складіть плотненько огірочки, при цьому кінчики не обрізайте.
закачування огірків з кетчупом - фото крок 5
Залийте підготовлені баночки з огірками маринадом. Накрийте стерилізованими кришками (складіть кришки в ємність з водою і пару хвилин прокип'ятіть).
закачування огірків з кетчупом - фото крок 6
Банку з огірками поставте в каструлю з водою. На дно каструлі покладете кухонний рушник, щоб банки не торкалися безпосередньо на дно, тому що від вогню можуть тріснути. Поставте каструлю на помірний вогонь. З моменту закипання води стерилізують півлітрові баночки 10-12 хвилин.
закачування огірків з кетчупом - фото крок 7
Дістаньте банки з огірочками з каструлі, закатати ключем для консервації. Переверніть догори дном, перевірте, як закриті кришки. Переверніть банки на кришки і укрийте чимось теплим до повного охолодження. Огірки з кетчупом готові!

Схожі рецепти