Закачування огірків на літрову банку
(покроковий рецепт з фото)
Відкриті консервовані огірки довго не зберігаються, тому дуже зручно катати маленьким баночками, наприклад, літровими.
Огірки і зелень ретельно вимийте і покладіть в банки зі спеціями. Всипте сіль, цукор, спеції. Залийте окропом і стерилізують. Влийте оцет і закатати банку. Переверніть її догори дном і залиште до охолодження. Потім можна перевернути назад і прибрати в прохолодне місце для зберігання.
- Огірок - 8-10 штук
- Часник - 2 зубчики
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літрову банку)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з 1 літрову банку)
- Оцет 9% - 20 мілілітрів
- Спеції (лавровий лист, перець горошком, гіркий перець) - За смаком
- Лист хрону - 1 штука
- Кріп парасольки - 2 штуки
- Лист смородини (вишні) - 2-3 штук
Вимийте ретельно огірки. Замочіть на 30-40 хвилин в холодній воді. Зелень добре промийте. Парасольки кропу (свіжі або сушені) кладіть обов'язково.
Стерильну банку наповніть спеціями.
У огірків відріжте попки.
Щільно укладіть в банку огірки. Насипте сіль і цукор.
Залийте окропом банку, поставте стерилизоваться. Літрову банку зазвичай стерилізують 5 хвилин. Після влийте оцет і закатати.