Рецепт Закачування огірків на літрову банку фото

Закачування огірків на літрову банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відкриті консервовані огірки довго не зберігаються, тому дуже зручно катати маленьким баночками, наприклад, літровими.

Опис приготування:

Огірки і зелень ретельно вимийте і покладіть в банки зі спеціями. Всипте сіль, цукор, спеції. Залийте окропом і стерилізують. Влийте оцет і закатати банку. Переверніть її догори дном і залиште до охолодження. Потім можна перевернути назад і прибрати в прохолодне місце для зберігання.

  • Огірок - 8-10 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літрову банку)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (з 1 літрову банку)
  • Оцет 9% - 20 мілілітрів
  • Спеції (лавровий лист, перець горошком, гіркий перець) - За смаком
  • Лист хрону - 1 штука
  • Кріп парасольки - 2 штуки
  • Лист смородини (вишні) - 2-3 штук
закачування огірків на літрову банку - фото крок 1
Вимийте ретельно огірки. Замочіть на 30-40 хвилин в холодній воді. Зелень добре промийте. Парасольки кропу (свіжі або сушені) кладіть обов'язково.
закачування огірків на літрову банку - фото крок 2
Стерильну банку наповніть спеціями.
закачування огірків на літрову банку - фото крок 3
У огірків відріжте попки.
закачування огірків на літрову банку - фото крок 4
Щільно укладіть в банку огірки. Насипте сіль і цукор.
закачування огірків на літрову банку - фото крок 5
Залийте окропом банку, поставте стерилизоваться. Літрову банку зазвичай стерилізують 5 хвилин. Після влийте оцет і закатати.

Схожі рецепти