Рецепт Закачування малосольних огірків фото

Закачування малосольних огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Дієтичне харчування
На полуденок
Заготовки , Консервація , Сольовий
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Хрусткі малосольні огірочки - це прекрасна закуска. У цьому рецепті я розповім, як приготувати закачування з малосольних огірків, щоб вони зберегли свій відмінний смак на всю зиму.

Опис приготування:

Такі малосольні огірочки можна їсти і на наступний день після марінаціі, вони залишаються хрусткими, мають прекрасний, злегка пряний смак і стануть чудовим доповненням як для звичайного сімейного вечері, так і для святкового застілля!

  • Огірки - 2 кілограма
  • Листя смородини з гілочками - 10 штук (для Марінда)
  • Листя дуба - 10 штук (для Марінда)
  • Кріп - 2-3 Пучков (для Марінда)
  • Листя вишні - 10 штук (для Марінда)
  • Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка (для Марінда)
  • Суміш перців горошком - 10-15 штук (для Марінда)
  • Листя хрону великі - 2 штуки (для Марінда, можна замінити 1 молодим коренем)
  • Листя віногада - 4-5 штук (для Марінда)
  • Вода - 1, 5-2 штуки (для Марінда)
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок (для Марінда)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (для Марінда)
  • Стручковий або свіжий перець - 1 За смаком (для Марінда)
  • Оцет 9% - 1 Чайна ложка (з розрахунку 1 ç.l. На літрову банку)
закачування малосольних огірків - фото крок 1
Замочіть в холодній воді огірки, залиште їх не менше, ніж на 3-4 годину.
закачування малосольних огірків - фото крок 2
Візьміть тару, в яку помістяться всі ваші інгредієнти, або достатню кількість стерилізованих банок, викладіть на самий низ все листя і приправи. Поверх викладіть огірки. Далі потрібно розчинити в холодній воді сіль, залийте цим розчином огірки, прикрийте тару кришкою, на добу відставте її в теплому місці.
закачування малосольних огірків - фото крок 3
По закінченню доби злити маринад і прокип'ятити його протягом 3 хвилин. Тим часом, якщо ви використовували для мрінаціі окрему тару, огірки, листя і спеції необхідно розподілити по банками. Залити їх гарячим розсолом, додати чайну ложку оцту на кожен літр банки і закатати кришки. Банки перевернути догори дном і залишити під рушником до повного охолодження (близько доби), після чого їх можна зберігати всю зиму.

Схожі рецепти