Закачування малосольних огірків
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткі малосольні огірочки - це прекрасна закуска. У цьому рецепті я розповім, як приготувати закачування з малосольних огірків, щоб вони зберегли свій відмінний смак на всю зиму.
Такі малосольні огірочки можна їсти і на наступний день після марінаціі, вони залишаються хрусткими, мають прекрасний, злегка пряний смак і стануть чудовим доповненням як для звичайного сімейного вечері, так і для святкового застілля!
- Огірки - 2 кілограма
- Листя смородини з гілочками - 10 штук (для Марінда)
- Листя дуба - 10 штук (для Марінда)
- Кріп - 2-3 Пучков (для Марінда)
- Листя вишні - 10 штук (для Марінда)
- Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка (для Марінда)
- Суміш перців горошком - 10-15 штук (для Марінда)
- Листя хрону великі - 2 штуки (для Марінда, можна замінити 1 молодим коренем)
- Листя віногада - 4-5 штук (для Марінда)
- Вода - 1, 5-2 штуки (для Марінда)
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок (для Марінда)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для Марінда)
- Стручковий або свіжий перець - 1 За смаком (для Марінда)
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка (з розрахунку 1 ç.l. На літрову банку)
Замочіть в холодній воді огірки, залиште їх не менше, ніж на 3-4 годину.
Візьміть тару, в яку помістяться всі ваші інгредієнти, або достатню кількість стерилізованих банок, викладіть на самий низ все листя і приправи. Поверх викладіть огірки. Далі потрібно розчинити в холодній воді сіль, залийте цим розчином огірки, прикрийте тару кришкою, на добу відставте її в теплому місці.
По закінченню доби злити маринад і прокип'ятити його протягом 3 хвилин. Тим часом, якщо ви використовували для мрінаціі окрему тару, огірки, листя і спеції необхідно розподілити по банками. Залити їх гарячим розсолом, додати чайну ложку оцту на кожен літр банки і закатати кришки. Банки перевернути догори дном і залишити під рушником до повного охолодження (близько доби), після чого їх можна зберігати всю зиму.