Рецепт Закачування огірків на зиму фото

Закачування огірків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

За цим рецептом я закочував огірки вже не перший рік. Огірки добре стоять, виходять хрусткі і смачні.

Опис приготування:

Огірки і спеції покласти в банки. Залити окропом і простерилізувати 5 хвилин. Зберігати в прохолодному місці.

  • Огірок - 600 грам (скільки в банку увійде: може, більше чи менше)
  • Вода - 500 мілілітрів (скільки увійде в банку, це приблизна кількість)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок (лист вишни, смородини, хрону, кріп, петрушка.)
  • Гірчиця в зернах - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% -ний - 1, 5 Ст. Ложки
закачування огірків на зиму - фото крок 1
Підготуємо огірки, спеції, зелень. Все вимити.
закачування огірків на зиму - фото крок 2
Огірки миємо, обрізаємо хвостики.
закачування огірків на зиму - фото крок 3
Очищаємо часник і ріжемо на шматочки.
закачування огірків на зиму - фото крок 4
У стерильну баночку на дно кладемо по парі листочків вишні, смородини, кропу, петрушки і один лист хрону, часник.
закачування огірків на зиму - фото крок 5
Утрамбовуємо огірки. Сипем сіль і цукор.
закачування огірків на зиму - фото крок 6
Заливаємо окропом.
закачування огірків на зиму - фото крок 7
Ставимо обережно банку в киплячу воду, стерилізуємо її 5 хвилин. Після вливаємо оцет і закочує. Перевертаємо банку догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти