Закачування огірків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом я закочував огірки вже не перший рік. Огірки добре стоять, виходять хрусткі і смачні.
Огірки і спеції покласти в банки. Залити окропом і простерилізувати 5 хвилин. Зберігати в прохолодному місці.
- Огірок - 600 грам (скільки в банку увійде: може, більше чи менше)
- Вода - 500 мілілітрів (скільки увійде в банку, це приблизна кількість)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 1 пучок (лист вишни, смородини, хрону, кріп, петрушка.)
- Гірчиця в зернах - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% -ний - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуємо огірки, спеції, зелень. Все вимити.
Огірки миємо, обрізаємо хвостики.
Очищаємо часник і ріжемо на шматочки.
У стерильну баночку на дно кладемо по парі листочків вишні, смородини, кропу, петрушки і один лист хрону, часник.
Утрамбовуємо огірки. Сипем сіль і цукор.
Заливаємо окропом.
Ставимо обережно банку в киплячу воду, стерилізуємо її 5 хвилин. Після вливаємо оцет і закочує. Перевертаємо банку догори дном до повного охолодження.