Рецепт Квашена капуста на 3-літрову банку фото

Квашена капуста на 3-літрову банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Жодне пристойне застілля не може обійтися без квашеної капусти! Цю чудову універсальну закуску можна робити вже з літа: рецепт приготування квашеної капусти на 3 літрову банку перед вами!

Опис приготування:

Квашена капуста як незамінний атрибут застілля повинна бути в кожному домі. Щоб приготувати квашену капусту на 3-літрову банку, візьміть один середній качан білої капусти (складно сказати вагу, адже завжди беру на око - вже знаєш, який качан"поміститься" , а який - немає), парочку морквин, спеції (їх теж за смаком). Квасити капусту доведеться тиждень, тому запасіться терпінням і часом.

  • Капуста - 1 штука
  • Морквина - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 1
Підготуйте всі продукти, які вам знадобляться в процесі. Помийте і очистіть моркву.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 2
Натріть моркву на тертці.
А в цей час капусту необхідно дуже дрібно нашаткувати.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 3
Чим дрібніше буде шинкування - тим краще, адже тоді капуста дасть достатньо свого соку. Викладіть її в глибоку миску.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 4
Терту моркву додайте до капусти.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 5
Додайте також кілька столових ложок солі і парочку чайних ложок цукру. Точна кількість залежить вже від ваших смакових уподобань. Якщо хочете більш солону і пікантну капусту, додайте менше цукру.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 6
Гарненько пам'ятайте руками капусту з морквою, щоб ті пустили сік. Можете ще капусти додати.
Потім візьміть тарілку, щільно накрийте миску з капустою нею. Як гніт поставте ту саму трилітрову банку з водою, в яку потім і будете складати капусту.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 7
З гнітом капуста повинна кваситиметься в теплі тиждень: час від часу знімайте банку і тарілку і проколюйте утрамбовану капусту ножем, щоб все гази вийшли.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 8
Через тиждень, якщо ви задоволені смаком капусти, можете перекладіть її стерилізовані банки трилітрову і закупорити. Зберігайте в холоді. Подавайте готову квашену капусту на 3-літрову банку з огірочками та цибулькою. Смачного!

Схожі рецепти