Квашена капуста на 3-літрову банку
(покроковий рецепт з фото)
Жодне пристойне застілля не може обійтися без квашеної капусти! Цю чудову універсальну закуску можна робити вже з літа: рецепт приготування квашеної капусти на 3 літрову банку перед вами!
Квашена капуста як незамінний атрибут застілля повинна бути в кожному домі. Щоб приготувати квашену капусту на 3-літрову банку, візьміть один середній качан білої капусти (складно сказати вагу, адже завжди беру на око - вже знаєш, який качан "поміститься", а який - немає), парочку морквин, спеції (їх теж за смаком). Квасити капусту доведеться тиждень, тому запасіться терпінням і часом.
- Капуста - 1 штука
- Морквина - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте всі продукти, які вам знадобляться в процесі. Помийте і очистіть моркву.
Натріть моркву на тертці.
А в цей час капусту необхідно дуже дрібно нашаткувати.
А в цей час капусту необхідно дуже дрібно нашаткувати.
Чим дрібніше буде шинкування - тим краще, адже тоді капуста дасть достатньо свого соку. Викладіть її в глибоку миску.
Терту моркву додайте до капусти.
Додайте також кілька столових ложок солі і парочку чайних ложок цукру. Точна кількість залежить вже від ваших смакових уподобань. Якщо хочете більш солону і пікантну капусту, додайте менше цукру.
Гарненько пам'ятайте руками капусту з морквою, щоб ті пустили сік. Можете ще капусти додати.
Потім візьміть тарілку, щільно накрийте миску з капустою нею. Як гніт поставте ту саму трилітрову банку з водою, в яку потім і будете складати капусту.
Потім візьміть тарілку, щільно накрийте миску з капустою нею. Як гніт поставте ту саму трилітрову банку з водою, в яку потім і будете складати капусту.
З гнітом капуста повинна кваситиметься в теплі тиждень: час від часу знімайте банку і тарілку і проколюйте утрамбовану капусту ножем, щоб все гази вийшли.
Через тиждень, якщо ви задоволені смаком капусти, можете перекладіть її стерилізовані банки трилітрову і закупорити. Зберігайте в холоді. Подавайте готову квашену капусту на 3-літрову банку з огірочками та цибулькою. Смачного!