Рецепт Квашена капуста на 3-літрову банку фото

Квашена капуста на 3-літрову банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Жодне пристойне застілля не може обійтися без квашеної капусти! Цю чудову універсальну закуску можна робити вже з літа: рецепт приготування квашеної капусти на 3 літрову банку перед вами!

Квашена капуста як незамінний атрибут застілля повинна бути в кожному домі. Щоб приготувати квашену капусту на 3-літрову банку, візьміть один середній качан білої капусти (складно сказати вагу, адже завжди беру на око - вже знаєш, який качан "поміститься", а який - немає), парочку морквин, спеції (їх теж за смаком). Квасити капусту доведеться тиждень, тому запасіться терпінням і часом.

  • Капуста - 1 штука
  • Морквина - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 1
Підготуйте всі продукти, які вам знадобляться в процесі. Помийте і очистіть моркву.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 2
Натріть моркву на тертці.
А в цей час капусту необхідно дуже дрібно нашаткувати.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 3
Чим дрібніше буде шинкування - тим краще, адже тоді капуста дасть достатньо свого соку. Викладіть її в глибоку миску.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 4
Терту моркву додайте до капусти.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 5
Додайте також кілька столових ложок солі і парочку чайних ложок цукру. Точна кількість залежить вже від ваших смакових уподобань. Якщо хочете більш солону і пікантну капусту, додайте менше цукру.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 6
Гарненько пам'ятайте руками капусту з морквою, щоб ті пустили сік. Можете ще капусти додати.
Потім візьміть тарілку, щільно накрийте миску з капустою нею. Як гніт поставте ту саму трилітрову банку з водою, в яку потім і будете складати капусту.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 7
З гнітом капуста повинна кваситиметься в теплі тиждень: час від часу знімайте банку і тарілку і проколюйте утрамбовану капусту ножем, щоб все гази вийшли.
квашена капуста на 3-літрову банку - фото крок 8
Через тиждень, якщо ви задоволені смаком капусти, можете перекладіть її стерилізовані банки трилітрову і закупорити. Зберігайте в холоді. Подавайте готову квашену капусту на 3-літрову банку з огірочками та цибулькою. Смачного!

Схожі рецепти