Рецепт Квашена капуста (рецепт в банку) фото

Квашена капуста (рецепт в банку)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Квашена капуста - джерело вітамінів. Особливо вона корисна взимку, коли організм гостро потребує них. Якщо шукаєте підходящий рецепт, то розповім, як приготувати квашену капусту (рецепт в банку).

Опис приготування:

У цьому рецепті вказані інгредієнти для приготування квашеної капусти з одного качана. Якщо ж ви робите велику порцію, то збільште кількість спецій і самої капусти. Цей спосіб зручний тим, що приготувати і зберігати капусту ви можете в одній і тій же банці. До столу її подають холодною, а зберігати можете в коморі або в холодильнику.

  • Капуста - 1 штука
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
квашена капуста (рецепт в банку) - фото крок 1
1. Вимийте капусту і видаліть верхні листки, а також пошкоджені ділянки. Нашинкуйтекапусту не дуже дрібно, але і не крупно.
квашена капуста (рецепт в банку) - фото крок 2
2. Викладіть капусту у велику миску і додайте столову ложку солі (краще морської).
квашена капуста (рецепт в банку) - фото крок 3
3. Залиште капусту в спокої на 15 хвилин, а потім розминайте її руками протягом 8-10 хвилин.
квашена капуста (рецепт в банку) - фото крок 4
4. Кілька ложок капусти викладіть в чисту банку, потім дерев'яною ложкою ущільните їх і знову викладіть кілька жмень капусти. Залиште в банку у горлечка близько 2-3 сантиметрів вільного місця.
квашена капуста (рецепт в банку) - фото крок 5
5. Поставте банку в миску, щоб в неї стікали соки. Накрийте банку кришкою і залиште на один тиждень при кімнатній температурі. Відкривайте кришку кожен день. Готову капусту зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти