Квашена капуста (рецепт в банку)
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - джерело вітамінів. Особливо вона корисна взимку, коли організм гостро потребує них. Якщо шукаєте підходящий рецепт, то розповім, як приготувати квашену капусту (рецепт в банку).
У цьому рецепті вказані інгредієнти для приготування квашеної капусти з одного качана. Якщо ж ви робите велику порцію, то збільште кількість спецій і самої капусти. Цей спосіб зручний тим, що приготувати і зберігати капусту ви можете в одній і тій же банці. До столу її подають холодною, а зберігати можете в коморі або в холодильнику.
- Капуста - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Вимийте капусту і видаліть верхні листки, а також пошкоджені ділянки. Нашинкуйтекапусту не дуже дрібно, але і не крупно.
2. Викладіть капусту у велику миску і додайте столову ложку солі (краще морської).
3. Залиште капусту в спокої на 15 хвилин, а потім розминайте її руками протягом 8-10 хвилин.
4. Кілька ложок капусти викладіть в чисту банку, потім дерев'яною ложкою ущільните їх і знову викладіть кілька жмень капусти. Залиште в банку у горлечка близько 2-3 сантиметрів вільного місця.
5. Поставте банку в миску, щоб в неї стікали соки. Накрийте банку кришкою і залиште на один тиждень при кімнатній температурі. Відкривайте кришку кожен день. Готову капусту зберігайте в холодильнику.