Квашена капуста в банку
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста сприяє виведенню шлаків і чистить кишечник. Але навіщо купувати сумнівної якості, якщо можна зробити її самостійно? розповім, як приготувати квашену капусту в банку.
Квашену капусту готують з додаванням інших овочів і зелені: наприклад, з морквою, яблуками, селерою та інше. Зберігаю таку капусту в холодильнику в щільно закритій банці. Можна зробити велику партію, якщо чекаєте велику компанію або хочете зробити заготовку на зиму.
- Капуста - 1 штука(0, 8-1 кілограм)
- Морська сіль - 3, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 3 склянки
1
Капусту вимийте, наріжте качан 4 частини, потім наріжте дрібно ножем або за допомогою блендера.
2
Перекладіть капусту в великий контейнер, щоб зручно було перемішувати, додайте сіль, перемішайте і відставте на 5 хвилин.
3
Гарненько вимийте банку, в якій будете сквашувати капусту, і висушіть її.
4
У капусту через 5 хвилин влийте воду і перемішуйте руками кілька хвилин.
5
Викладіть капусту в банку, щільно утрамбовуючи дерев'яною ложкою. Залиште 1-2 сантиметра вільного простору.
6
Закрийте банку кришкою і залиште в теплі на 7 днів. Перші кілька днів відкривайте банку кожні 12 годин. Слідкуйте, щоб капуста була занурена в розсіл, при необхідності влийте ще води.