Цвітна капуста на пивний банку
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати кольорову капусту на банці. Цей спосіб знають багато, особливо часто так готують курку. Але я вирішила поекспериментувати з цвітною капустою і вийшло здорово!
Щоб капуста вийшла соковитою без попереднього відварювання, я буду готувати її на банку з пивом. Під час випічки пиво буде кипіти, парами просочуючи капусту, так вона і придбає смак. А після запікання під соусом стане ніжною і гострою! Обов'язково спробуйте приготувати капусту на пивний банку за моїм рецептом, сподіваюся, вам сподобається! хай щастить!
- Кольорова капуста - 1 штука
- Пиво в банку - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (краще оливкова)
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Соус томатний - 100 грам
- Каенского перець пластівці - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0, 25 чайних ложки
Отже, підготуйте продукти. Вимийте ретельно банку з пивом і кольорову капусту. Відкрийте пиво, отлейте стаканчик, він не знадобиться, потрібно щоб під час запікання капусти пиво кипіло, але не збігав.
У капусти зріжте ніжку, можна навіть трохи глибше зріз зробити, але так, щоб не пошкодити суцвіття. Видаліть листя.
На деко поставте банку з пивом, сверху "посадите" капусту (вона повинна стійкою бути). Полийте рослинним маслом добре капусту, посоліть і відправте в гарячу духовку на 30 хвилин. Температура 180-190 градусів.
Поки капуста запікається, приготуйте соус. Для цього змішайте розтоплене вершкове масло з гарячим томатним соусом, додайте перець і часниковий порошок.
Ретельно перемішайте, соус готовий!
Через 30 хвилин дістаньте капусту з духовки, вона трохи підрум'яниться. Значить готова до наступного етапу.
Поливаємо капусту щедро соусом так, щоб він потрапляв і між суцвіть. Відправляємо знову в духовку на 25 хвилин.
Капуста готова! Аромат просто казковий, обов'язково спробуйте!