Курка в имбирно-пивний глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете на вечерю незвичайну курочку? яскраву, ароматну, соковиту і з апетитною глянсовою шкіркою? Тоді вам точно сюди! Заходьте!
Повільне ловлення перетворює ароматний соус в глазур, а цибуля чимось нагадує цибульний джем Ні в якому разі не поспішайте і не готуйте на сильному нагріванні - блюдо буде гірчити.
- Курка - 1 кілограм (тушка, стегенця, гомілки, крила)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир свіжий - 4-6 скибочок
- Перець чилі - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Пиво темне - 250 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Суміш перців горошком - 1/2 чайних ложки
- Борошно рисове - За смаком (для панірування)
Курку розрубати на великі шматки. Промийте, обсушити і злегка посоліть, потім запаніруйте в рисовому борошні. Можна і в пшеничного, але рисове борошно майже не горить при обсмажуванні. Обсмажте на сковороді в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Цибуля, часник, імбир і гострий перець очистіть, пробийте блендером в крихту. Кількість імбиру і гострого перцю регулюйте на свій смак.
Викладіть курку на тарілку, а в сковороді згасити суміш цибулі на середньому вогні, помішуючи і не даючи рум'янитися. Коли цибуля стане майже м'яким, всипте цукор і влийте лимонний сік. Помішуючи, прогрійте масу пару хвилин до початку карамелизации цукру.
Влийте пиво і соєвий соус, доведіть вміст сковороди до кипіння і дайте трохи увариться при рівному кипінні - пару хвилин буде достатньо.
Поверніть курку в сковороду. Зменшіть нагрів, щоб соус лише злегка кипів і тушкуйте курку без кришки, часто перевертаючи, до загустіння соусу.
Курка готова, коли зайва рідина з соусу увариться майже вся, а шматочки повністю покриються глянсовою ароматної глазур'ю.
Подавайте курку гарячої з відвареною картоплею на гарнір.