Курка в имбирно-медовому соусі

Курка в имбирно-медовому соусі
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Курка в имбирно-медовому соусі… Смак у цієї страви просто дивовижний, а від поєднання аромату голова йде обертом. Якщо ви шукаєте простий, але дуже смачний рецепт маринованої курки, він перед вами.

опис приготування:

Готуємо маринад і змащуємо курячі ніжки. Маринується курка близько двох годин. Потім смажимо на сковороді.

  • часник— 4 зубчики
  • імбир— 50 грам
  • сіль морська— 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— 1/4 чайних ложки
  • мед липовий— 50 грам
  • сік лимонний— 45 мілілітрів
  • гомілка куряча— 800 грам
  • Масло рослинне— 30 мілілітрів
Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 1 Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки зубчики часнику і шматочок свіжого кореня імбиру. Промиваємо їх під струменем холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку, дрібно рубаємо, відправляємо в ступку разом з чорним меленим перцем, морською сіллю і перетираємо ці продукти товкачем до стану кашки.

Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 2 Після цього вливаємо туди рідкий мед, свіжовичавлений або концентрований лимонний сік і перемішуємо всі складові маринаду до однорідної консистенції.

Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 3 Далі промиваємо свіжі курячі гомілки, одночасно зачищаючи їх шкірку новим кухонним ножем від дрібних пір'я і тонких волосків. Потім сушимо м'ясо паперовими рушниками, по черзі викладаємо ніжки на чисту дошку і робимо на кожній з двох сторін по три надрізи до кістки.

Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 4 Тепер чистими руками обмащуємо все гомілки імбирним маринадом, втираючи його в розрізи, щоб краще вбрався. Кладемо курку в чистий пластмасою контейнер, закриваємо його щільно прилягає кришкою і ставимо в прохолодне місце, наприклад, льох або холодильник на 1-2 години. Бажано під час маринування м'ясо кілька разів перемішати!

Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 5 Через кілька годин, коли курка просочиться часниково-медово-імбирною сумішшю, можна приступати до завершального етапу. Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї потрібну кількість рослинної олії. Коли воно добре розігріється, дуже акуратно опускаємо туди гомілки і обсмажуємо їх з усіх боків до темно-бежевій або коричневої скоринки. Від плити далеко не відходимо, маринад швидко схоплюється і може пригоріти! Як тільки курочка підрум'яниться, зменшуємо вогонь на рівень меду самим дрібним та середнім. Далі вливаємо в сковороду залишки часниково-медово-імбирною суміші, накриваємо її кришкою і тушкуємо курочку ще 10-15 хвилин до повної готовності. Потім вимикаємо плиту, наполягаємо блюдо 5-6 хвилин.

Курка в имбирно-медовому соусі - фото крок 6 Курячі гомілки в імбирному маринаді подають в гарячому вигляді як основне друга страва. До цієї смакоти в якості доповнення можна запропонувати будь-який гарнір, починаючи з пропарених, обсмажених, запечених або свіжих овочів і закінчуючи соусами, кашами з різних круп, макаронними виробами і, звичайно, хлібцем. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти

Курка, смажена в соєвому соусі

Курка, смажена в соєвому соусі

Куряче філе можна приготувати безліччю різних способів, проте в деяких з них воно може вийти сухуватим і позбавленим смаку. Простий рецепт курки, смаженої в соєвому соусі, вирішить цю проблему. опис приготування: Цей рецепт приготування курки, смаженої в соєвому соусі, розрахований на тих, хто...

читати далі
Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Сьогодні я розповім вам як приготувати найвідоміше і популярне блюдо в китайському стилі на території нашої країни — неймовірно ніжну і пікантну курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі. опис приготування: Я думаю, що практично кожна людина хоч раз у своєму житті бував у китайському рестора...

читати далі
Курка з ананасами в кисло-солодкому соусі

Курка з ананасами в кисло-солодкому соусі

Якщо ви втомилися від традиційних гарячих страв і хочете урізноманітнити меню чимось новеньким, тоді пропоную вам на замітку дивно пікантне, цікаве і зовсім нескладна страва. опис приготування: Поспішаю поділитися класним варіантом, як приготувати курку з ананасами в кисло-солодкому соусі. Под...

читати далі
Курка з квасолею в томатному соусі

Курка з квасолею в томатному соусі

У пошуках свіженької ідеї страви на обід або вечерю не проходите мимо! Пропоную вам відмінний варіант: ситний, апетитний, досить швидкий і не дуже калорійний. чудове поєднання, чи не так? опис приготування: Хотілося б навчити вас, як приготувати курку з квасолею в томатному соусі. Поспішаю зве...

читати далі
Курка з картоплею в соєвому соусі в духовці

Курка з картоплею в соєвому соусі в духовці

Курка в маринаді з соєвого соусу — завжди безпрограшний варіант, а запечена разом з картоплею в духовці вона підійде навіть для святкового застілля, гості залишаться ситі і задоволені! опис приготування: Курка з картоплею — ідеальне поєднання, але урізноманітнити його можна і іншими овочами, д...

читати далі