Курка в имбирно-медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курка в имбирно-медовому соусі… Смак у цієї страви просто дивовижний, а від поєднання аромату голова йде обертом. Якщо ви шукаєте простий, але дуже смачний рецепт маринованої курки, він перед вами.
Готуємо маринад і змащуємо курячі ніжки. Маринується курка близько двох годин. Потім смажимо на сковороді.
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 50 грам
- Сіль морська - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Мед липовий - 50 грам
- Сік лимонний - 45 мілілітрів
- Гомілка куряча - 800 грам
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки зубчики часнику і шматочок свіжого кореня імбиру. Промиваємо їх під струменем холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку, дрібно рубаємо, відправляємо в ступку разом з чорним меленим перцем, морською сіллю і перетираємо ці продукти товкачем до стану кашки.
Після цього вливаємо туди рідкий мед, свіжовичавлений або концентрований лимонний сік і перемішуємо всі складові маринаду до однорідної консистенції.
Далі промиваємо свіжі курячі гомілки, одночасно зачищаючи їх шкірку новим кухонним ножем від дрібних пір'я і тонких волосків. Потім сушимо м'ясо паперовими рушниками, по черзі викладаємо ніжки на чисту дошку і робимо на кожній з двох сторін по три надрізи до кістки.
Тепер чистими руками обмащуємо все гомілки імбирним маринадом, втираючи його в розрізи, щоб краще вбрався. Кладемо курку в чистий пластмасою контейнер, закриваємо його щільно прилягає кришкою і ставимо в прохолодне місце, наприклад, льох або холодильник на 1-2 години. Бажано під час маринування м'ясо кілька разів перемішати!
Через кілька годин, коли курка просочиться часниково-медово-імбирною сумішшю, можна приступати до завершального етапу. Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї потрібну кількість рослинної олії. Коли воно добре розігріється, дуже акуратно опускаємо туди гомілки і обсмажуємо їх з усіх боків до темно-бежевій або коричневої скоринки. Від плити далеко не відходимо, маринад швидко схоплюється і може пригоріти! Як тільки курочка підрум'яниться, зменшуємо вогонь на рівень меду самим дрібним та середнім. Далі вливаємо в сковороду залишки часниково-медово-імбирною суміші, накриваємо її кришкою і тушкуємо курочку ще 10-15 хвилин до повної готовності. Потім вимикаємо плиту, наполягаємо блюдо 5-6 хвилин.
Курячі гомілки в імбирному маринаді подають в гарячому вигляді як основне друга страва. До цієї смакоти в якості доповнення можна запропонувати будь-який гарнір, починаючи з пропарених, обсмажених, запечених або свіжих овочів і закінчуючи соусами, кашами з різних круп, макаронними виробами і, звичайно, хлібцем. Насолоджуйтесь!