Курка в журавлинному-медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати курячі гомілки в журавлинному-медовому соусі. Гомілки виходять ніжними, ароматними, з дуже красивою скоринкою!
Окремо готуємо соус, гомілки промиваємо і начиняє часничком. Потім все викладаємо в деко і відправляємо в духовку запікатися.
- Куряча гомілка - 5 штук
- Журавлина свіжа - 50 грам
- Часник - 12 зубчиків
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Мед - 5 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 4 грами
- Оцет - 1 Ст. Ложка
Для приготування курячих гомілок в журавлинному-медовому соусі нам знадобиться часник, курячі гомілки, журавлина, медовий соус з гірчицею.
Для початку ми приготуємо медово-гірчичний соус. Мед ретельно розмішати з гірчицею.
Додати оливкову олію.
Додати мелений чорний перець.
Додати соєвий соус . Перемішати.
А тепер приступимо до найцікавішого - до курочку. Гомілки помити, обсушити серветкою, надрізати їх в 3-4 місцях і начинити шматочками очищеного часнику.
Журавлину помити, розім'яти, з'єднати з медово-гірчичним соусом.
Гомілки укласти в посуд для запікання, залити клюквенно-медовим соусом.
Зверху викласти шматочки часнику. Поставити в холодильник для маринування на 3-4 годину.
Запікати 35 хвилин при 200 ° С до золотистої скоринки.